FOTO Țigări ascunse sub saci cu ceapă. Două persoane reținute de polițiști, țigări de 130.000 de lei au fost confiscate

La data de 05.04.2017, în jurul orei 13.00, un echipaj din cadrul Serviciul Rutier – IPJ Suceava, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe raza localităţii Pătrăuţi au oprit pentru control o autoutilitară condusă de un bărbat de 25 ani, domiciliat în comuna Udești, iar pe scaunul din dreapta se afla un bărbat de 49 ani, din aceeași localitate.

În urma cercetării la faţa locului efectuate de polițiști, s-a constatat că în habitaclul autoutilitarei se aflau depozitaţi mai mulţi saci cu ceapă, sub care a fost identificată cantitatea totală de 12.500 pachete cu ţigarete de provenienţă duty-free.

Întreaga cantitate de ţigarete a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, urmând a fi efectuate verificări cu privire la săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Cu privire la şoferul autoutilitarei, precum şi pasagerului acesteia a fost dispusă măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca dosarul cauzei să fie înaintat Judecătoriei Suceava, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Prejudiciu estimativ este de 137.500 lei.

Autoutilitara în valoare de aproximativ 4.000 Euro a fost indisponibilizată la sediul I.P.J. Suceava.

Cercetările vor fi continuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – IPJ Suceava sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.