Peste o sută de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiști în cadrul unei acțiuni de prevenire și combatere a accidentelor pe fondul consumului de alcool

În perioada 05.05.-07.05.2017, Serviciul Rutier – IPJ Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat şi desfăşurat acţiuni tematice pe drumurile publice din judeţ, în scopul depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice, precum şi a celor care încalcă legislaţia rutieră în vigoare.
În cadrul acţiunii au fost constatate 7 infracţiuni.
De asemenea, au fost aplicate 118 sancţiuni contravenţionale în valoare de 38.085 lei.
Pentru abaterile săvârşite în trafic au fost reţinute 9 permise de conducere.
Totodată, pentru defecţiuni tehnice şi alte abateri au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.
În cadrul acţiunii au fost testaţi cu aparatul etilotest peste 150 de şoferi.

Prezentăm alăturat câteva exemple ale unor şoferi care au condus sub influenţa băuturilor alcoolice şi cu viteză excesivă punând în real pericol siguranţa traficului rutier. Din fericire, prezenta activă a poliţiştilor în teren a făcut ca aceşti şoferi să fie opriţi înainte de producerea unor tragedii.

La 07.05.2017, în jurul orei 21.00, un tânăr de 21 de ani, din orașul Siret, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe strada 9 Mai din localitate, având o concentraţie alcoolică de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat şi fără a deţine permis de conducere. I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Tot la data de 07.05.2017, în jurul orei 22.55, pe D.J. 176, pe raza localității Vatra Moldoviței, un echipaj rutier a efectuat semnal regulamentar de oprire unei autoutilitare, conducătorul acesteia, neoprind la semnal și continuându-și deplasarea, oprind după aproximativ 100 metri pe partea dreaptă.
Şoferul a fost identificat în persoana unui bărbat de 44 ani, localnic.
Întrucât susnumitul refuza să se legitimeze, având un comportament agresiv verbal, s-a procedat la imobilizarea acestuia prin încătușare.
I s-a solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, rezultând faptul că cel în cauză prezenta o concentrație alcoolică de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
I s-a întocmit dosar penal.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.