Transport de lemn cu un noian de nereguli, depistat de polițiști la Coșna

La data de 30.05.2017, ora 22.10, un echipaj din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Vatra Dornei a oprit pentru control pe DJ 172D, din comuna Coșna, autoutilitara cu remorcă condusă de un bărbat de 30 de ani, din comuna Poiana Stampei, care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că pe avizul de însoțire a materialului lemnos, prezentat de conducătorul auto pentru cantitatea de 32,41 m.c. lemn rotund de esență rășinoase, nu era consemnat codul unic.
Totodată, procedându-se la verificări în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul deține permis de conduce categoria ”B”, necorespunzător categoriei din care face parte ansamblul auto, iar autovehiculul avea I.T.P.-ul și asigurarea R.C.A. expirate.
Ansamblul auto încărcat cu material lemnos a fost condus în incinta depozitului Ocolului Silvic Dorna Candrenilor pentru continuarea verificărilor și stabilirea legalității transportului.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu permis de conducere necorespunzător categoriei din care face parte acesta”, ce va fi soluționat procedural.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.