Activităţi ale jandarmilor în perioada 04-06 august 2017

În perioada 04-06 august 2017, misiunile Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava au vizat în principal asigurarea măsurilor de ordine publică în zonele în care au fost organizate evenimente cultural-artistice şi religioase. În cooperare cu lucrători ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava şi ai structurilor de poliţie locală, aproximativ 70 de jandarmi au acţionat zilnic pentru buna desfăşurare a următoarelor manifestări:
  • „Târgul Meşterilor Populari”, organizat în incinta Muzeului Satului Bucovinean din municipiul Suceava;
  • „Caravana Filmelor Next”, în parcul municipiului Vatra Dornei – Izvorul Santinelă;
  • Manifestări cultural artistice prilejuite de zilele localităţilor Slatina şi Suceviţa;
  • Manifestări religioase prilejuite de Hramul Mănăstirilor Slatina şi Suceviţa.
În intervalul de timp menţionat, jandarmii au intervenit independent sau în cooperare cu poliţiştii la un număr de 5 apeluri efectuate prin SNUAU 112, dintre care 3 apeluri au vizat situaţii de tulburare a ordinii şi liniştii publice, iar în două situaţii s-a solicitat sprijin de către turiştii aflaţi în dificultate pe traseele montane.

Lucrătorii celor 6 posturi de jandarmi montane (Vatra Dornei, Broşteni, Câmpulung Moldovenesc, Suceviţa şi Gura Humorului) au desfăşurat activităţi preventive pe traseele turistice şi în staţiunile montane de interes naţional. Jandarmii montani au acţionat zilnic pentru menţinerea unui climat de linişte, prevenirea şi combaterea infracţiunilor, respectarea legislaţiei de mediu şi a normelor privind ariile şi rezervaţiile naturale protejate, precum şi pentru informarea şi acordarea de sprijin turiştilor aflaţi pe traseele montane.

Efective ale Jandarmeriei Montane şi-au desfăşurat activităţile şi în apropierea spaţiilor de cazare şi a locurilor de campare a turiştilor, în locurile de agrement şi în zonele unde este posibil să se producă evenimente, fiind pregătiţi să intervină în situaţii de urgenţă, dar şi în cazul constatării unor abateri de la normele legale.

Activitatea jandarmilor a avut un caracter preponderent preventiv în dispozitivele de ordine publică, însă s-au înregistrat şi situaţii care au impus luarea măsurilor legale, fiind aplicate un număr de 15 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.800 lei.

Jandarmii din cadrul postului montan Suceviţa au intervenit duminică, 6 august a.c., în apropierea Mănăstirii Suceviţa, pentru imobilizarea unei persoane în vârstă de 30 de ani, care pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a luat din curtea unei case din apropiere un topor pe care intenţiona să-l folosească într-o altercaţie. În cauză au fost întocmite actele de sesizare privind săvârşirea unor fapte susceptibile de a fi infracţiunea de a purta sau folosi, fără drept, obiecte periculoase la adunări publice, manifestări cultural-sportive şi în locuri special amenajate şi autorizate pentru distracţie ori agrement, iar persoana a fost condusă la Secţia de Poliţie Marginea pentru continuarea cercetărilor.

Compartiment Informare şi Relaţii Publice
Mai nouă Mai veche