Vicovu de Sus: Urmărire ca-n filme după un șofer fugar. A fost blocat de două mașini de poliție. Era beat și avea permisul reținut



La 09.09.2017, ora 00.14, în timp ce acționa pe str. Calea Cernăuţi din oraşul Vicovu de Sus, o patrulă de poliție a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism înmatriculat în străinătate, însă conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-şi deplasarea, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea și blocarea acestuia de către două autospeciale de poliție.
Conducătorul auto a fost identificat de polițiști ca fiind un bărbat de 42 de ani, din comuna Marginea, ce figura în bazele de date cu permisul de conducere reţinut.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche