IPJ Suceava: 271 șoferi testați cu aparatul etilotest, 15 dosare penale întocmite, 19 permise reținute, șase certificate retrase, 135 de amenzi aplicate

Poliţiştii rutieri s-au aflat în teren cu un număr sporit de echipaje pentru monitorizarea şi îndrumarea traficului dar şi în vederea identificării celor care conduc vehicule sub influenţa băuturilor alcoolice punând în pericol siguranţa rutieră. Au fost testaţi cu aparatul etilotest 271 de şoferi, iar în cazurile în care alcoolemia a fost peste limita legală au fost întocmite dosare penale.
Au fost reţinute 19 permise de conducere şi au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.
Au fost aplicate 135 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 69.180 de lei.
Au fost constatate 15 infracţiuni la regimul rutier.

Prezentăm alăturat câteva cazuri în care poliţiştii au întocmit dosare penale şoferilor identificaţi băuţi la volan.


La data de 15.10.2017 poliţiştii SPR 9 Moara au oprit pentru control trafic autoturismul condus de un bărbat de 32 de ani din mun. Suceava. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind pozitiv cu valoarea de 0,70 ml/g alcool pur în aerul expirat.
S-a procedat la conducerea acestuia la UPU Suceava, unde au fost prelevate două monstre de sânge în vederea stabilirii gradului de îmbibaţie alcoolică.
În cauză s-a întocmit dosarul penal pentru „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care la momentul prelevării mostrelor biologice are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge” prev. de art.336, alin.1 Cod Penal

La data de 14.10.2017 orele 23:25 un bărbat de 50 de ani din oraşul Broşteni, jud. Suceava a condus autoturismul pe DN17B din comuna Dorna Arini având o concentraţie alcoolică de 0.51 mg/l alcool pur în aerul expirat şi fără a poseda permis de conducere. Poliţiştii i-au întocmit dosar de cercetare penală.

La data de 15.08.2017, în jurul orei 00:02, un bărbat de 31 ani, a condus autoturismul pe strada Calea Bucovinei din mun. Câmpulung Moldovenesc, jud. Suceava şi fiind testat cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. Efectuându-se verificări în bazele de date, s-a stabilit că susnumitul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Poliţiştii i-au întocmit dosar de cercetare penală.

La data de 15.10.2017, orele 02.05, patrula din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea, desfăşurând activităţi specifice în cadrul acţiunii organizate pe linie rutieră pentru depistarea conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice, pe raza comunei Marginea, DN17A, jud. Suceava, a procedat la oprirea regulamentară a unui autoturism, folosind semnalele luminoase şi acustice ale autospecialei.
Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui bărbat din comuna Vatra Moldoviţei, sat Paltinu, jud. Suceava.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorului auto i s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest, rezultatul testării fiind de 0,62 mg/L alcool în aerul expirat.
Bărbatul a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, faptă prevăzută de art. 336 alin. (1) din Codul Penal, cauza urmând a fi soluţionată procedural de către poliţiştii Postului de poliţie Marginea.

La data de 15.10.2017, orele 05.40, patrula din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea, desfăşurând activităţi specifice în cadrul acţiunii organizate pe linie rutieră pentru depistarea conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice, pe raza comunei Marginea, DN17A, jud. Suceava, a procedat la oprirea regulamentară a autoutilitarei cu numărul de circulaţie provizoriu, folosind semnalele luminoase şi acustice ale autospecialei.
Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui tânăr din comuna Suceviţa, sat Voievodeasa.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorului auto i s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest, rezultatul testării fiind de 0,99 mg/L alcool în aerul expirat.
Susnumitul a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, faptă prevăzută de art. 336 alin. (1) din Codul Penal, cauza urmând a fi soluţionată procedural de către politisii Postului de poliţie Marginea.

La data de 13.10.2017, poliţiştii din cadrul Poliţiei Mun. Rădăuţi au oprit pentru control pe str. 1 Mai din Mun. Rădăuţi autoturismul condus de către un tânăr în vârstă de 36 ani, din com. Frătăuţii Vechi, jud. Suceava. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul indicând o alcoolemie de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la Spitalul Municipal Rădăuţi unde i s-au recoltat probe biologice de sânge.
În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, faptă prevăzută de art. 336 alin. (1) din Codul Penal, cauza urmând a fi soluţionată procedural de către lucrătorii Compartimentului rutier.

La data de 14.10.2017 orele 03.20, patrula din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza comunei Frătăuţii Vechi, sat Măneuţi jud. Suceava a oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat din comuna Dorneşti.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul alcooltest, rezultând o concentraţie alcoolică în aerul expirat de 0,44 mg/L.
Având în vedere rezultatul testării, s-a procedat la conducerea şoferului la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză urmează a se efectua cercetări, cu privire la infracţiunea de ”conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului” faptă prev. şi pedepsită de art. 336 alin.1 din Codul Penal.
Cercetările vor fi continuate de către poliţiştii Postului de Poliţie Frătăuţii Vechi.
Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la riscurile conducerii vehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice, dar şi cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum.
Mai nouă Mai veche