Razie pe drumurile din zona Rădăuți! Polițiștii au întomict nouă dosare penale și aplicat 78 de amenzi


La data de 12.01.2018, peste 30 de poliţişti din cadrul Poliției municipiului Rădăuți, în cooperare cu Polițiile orășenești Vicovu de Sus și Siret, au acţionat pe drumurile naţionale, dar şi pe drumurile judeţene şi comunale pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, în special cu implicarea vehiculelor destinate transportului de persoane şi mărfuri.
Acţiunile au fost concentrate pe E85, DN 2H, DN2E, DN2K şi pe DN 17A.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 78 de sancţiuni contravenţionale pentru abateri la regimul rutier. Valoarea sancţiunilor este de peste 20.000 lei.

Totodată, au fost constatate 9 infracţiuni la regimul rutier.

De asemenea, au fost reţinute 3 permise de conducere şi au fost ridicate 4 certificate de înmatriculare, pentru lipsă ITP, lipsă tahograf şi defecţiuni tehnice.

De asemenea, au fost ridicate şi 2 seturi de plăcuţe de cu numere de înmatriculare.

În paralel au fost efectuate şi controale în trafic pentru identificarea şoferilor care consumă alcool şi se urcă la volan, sau comit alte infracţiuni la regimul rurier, punând în pericol siguranţa participanţilor la trafic.

Exemple:
  • La 12.01.2018, în jurul orei 15.15, un tânăr de 24 de ani, din comuna Voitinel, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul înmatriculat în străinătate pe DN 2E, pe raza localității de domiciliu, fără a poseda permis de conducere. I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
  • La 12.01.2018, ora 17.40, un bărbat din orașul Vicovu de Sus, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe DN 2H, din comuna Vicovu de Jos, având o alcoolemie de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Poliţiştii recomandă firmelor de transport să dea dovadă de responsabilitate în ceea ce priveşte activitatea pe care o prestează, mai ales când beneficiarii serviciilor sunt copiii.

Poliţiştii atrag atenţia prestatorilor de servicii în domeniul transportului rutier să respecte cu stricteţe legislaţia în vigoare. Totodată, solicităm cetăţenilor să nu apeleze la variante de transport neautorizate, punându-ţi viaţa în pericol.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.