Capu Codrului: Un localnic beat a furat un scuter și s-a izbit cu el într-o mașină

La 03.06.2018, în jurul orei 17.45, în timp ce conducea motociclul neînmatriculat sau neînregistrat pe Uliţa Morii din comuna Capu Codrului, un localnic de 34 de ani, nu s-a asigurat corespunzător la pătrunderea pe DN 2E și nu a acordat prioritate de trecere autoturismului condus regulamentar de un bărbat de 66 de ani din judeţul Botoşani, intrând în coliziune laterală cu acesta.
După producerea impactului, un localnic de 24 de ani a ridicat motociclul şi l-a transportat la locuinţa proprietarului, un bărbat din comuna Păltinoasa, cu intenţia de a şterge urmele accidentului rutier.
Cu ocazia cercetărilor, proprietarul vehiculului a declarat faptul că, nu deţine documente de provenienţă a motociclului, iar bărbatul de 34 de ani l-a luat din curtea locuinţei sale, fără acordul său.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul motociclului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că motociclul nu este înmatriculat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, „conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat” şi „furt în scop de folosinţă”, ce va fi soluţionat procedural.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.