VIDEO Cum se vede din dronă șoseaua de centură a Sucevei, investiție abandonată la 85%

După 11 ani de la demararea proiectului și după 3 ani de la rezilierea contractului, ultimii 7 km din centura de est a orașului Suceava ar putea fi finalizați în regie proprie prin antrepriza de construcții a CNAIR. În acest moment acest tronson al centurii este finalizat în proporție de 85%.

Deși CNAIR a făcut anunțul încă de anul trecut, abia în luna martie a acestui an compania a scos la licitație acest tronson ce face legătură între DN17 (Șcheia – ieșirea dinspre vest din Suceava către Gura Humorului/Bistrița) și DN2 (ieșirea dinspre sud din Suceava către Fălticeni).

Cu toate acestea, CNAIR consideră în acest moment să termine construcția în regie proprie prin nou înființata Antrepriza de Construcții a CNAIR, în urma întrebărilor adresate în repetate rânduri companiei.

Această decizie ar pute duce la finalizarea mult mai rapidă a lucrărilor, fără a mai trece prin procesul birocratic impus de procesul licitației și al derulării proiectului, asta dacă vor fi făcute și alocările bugetare necesare, în acest moment acest proiect neavând fonduri alocate pentru anul în curs, 2018.

Centura, în mare parte, are asfalt turnat, inclusiv strat de uzură, iar toate podurile, pasajele și viaductele sunt realizate. Rămâne doar o mică porțiune de asfaltat, montați parapeți de protecție, marcaje și alte lucrări de artă, iar intersecția cu drumul județean 209C este singura care va prelungi deschiderea traficului, aceasta fiind singura care trebuie efectiv construită, asta dacă nu se optează pentru o intersecție la nivel, ceea ce va duce automat la viteze de deplasare mai mici și conflict de trafic în acest loc.

Vă prezentăm imagini din dronă cu acest tronson al centurii Suceava.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.