FOTO Doi ucraineni au fost prinși la Bilca în timp ce cărau țigări de contrabandă. 20.000 de pachete de țigări confiscate de polițiștii de frotuieră

Polițiștii de frontieră au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni specifice pe linia combaterii contrabandei, aproximativ 20.000 pachete cu țigări, în valoare de peste 232.000 lei, care urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere.



În data de 23 mai 2019, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus, jud. Suceava, s-a desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 05.00, colegii noștri au observat în apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care se deplasau spre interiorul țării, pe direcția localității Bilca, transportând în spate colete voluminoase.

Imediat, s-a acționat pentru interceptarea persoanelor în cauză, efectuându-se somațiile legale prin voce, reuşindu-se reţinerea a doi cetăţeni ucraineni, de 23, respectiv 27 de ani.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate autoritățile de frontieră din Ucraina despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

Totodată, la fața locului polițiștii de frontieră au descoperit mai multe colete care conțineau cantitatea de 7.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 81.900 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, în cauză fiind întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.



În data de 22 mai 2019, un echipaj mobil de la Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe raza localității Petrova, jud. Maramureș, un autoturism marca Volkswagen Golf.

Autoturismul era condus de către un cetățean român, în vârstă de 38 de ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.

La controlul efectuat asupra mașinii, polițiștii de frontieră au descoperit, în bagajele personale ale bărbatului 450 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 5.200 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză este cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a fi luate toate măsurile legale ce se impun.



Tot în 22.05.2019, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul ucrainean C. O., în vârstă de 54 de ani, conducând un autoturism marca Vaz.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat în bara din față și în bordul mașinii, cantitatea de 120 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 180 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.



În urma unor acţiuni similare desfăşurate în perioada 22-23 mai 2019, în zona de competenţă a Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, poliţiştii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat două grupuri de persoane care transportau colete voluminoase şi se îndreptau spre interiorul ţării.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, însă persoanele au abandonat coletele cu ţigări şi au fugit spre teritoriul statului ucrainean.

Pe timpul acțiunilor, deoarece cei în cauză nu s-au supus somațiilor, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase focuri de avertisment în plan vertical cu respectarea prevederilor legale.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale Ucrainei, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare a zonei.

Astfel, au fost descoperite mai multe colete voluminoase care conțineau cantitatea totala de 12.400 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 145.100 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a fi luate toate măsurile legale ce se impun.
Mai nouă Mai veche