Procurorul sucevean Sorin Eugen Iasinovschi, șanse mari să devină șef al Secției speciale pentru anchetarea magistraților

Procurorii Adina Florea și Sorin Eugen Iasinovschi sunt singurii care au rămas în competiția pentru desemnarea în funcția de șef al Secției de anchetare a magistraților.

Procurorul Bogdan Pîrlog a fost respins deoarece nu are vechimea de 18 ani în funcția de magistrat, informează Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM). Potrivit CSM, Bogdan Pîrlog poate formula contestație în termen de 24 de ore.

Pe de altă parte, CSM spune că procurorii Adina Florea și Sorin-Eugen Iasinovschi întrunesc condițiile legale necesare de participare la concursul pentru numirea în funcția de șef al Secției de anchetare a magistraților.



Procurorul Sorin Eugen Iași­novschi a intrat în magistratură în 1995, devenind procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc. După ce a fost procuror și la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, în perioada 2003-2006 a fost procuror criminalist la Parchetul Tribunalului Suceava, între 2006 și 2009 a fost procuror DIICOT la Serviciul Teritorial Suceava, fiind în perioada 2010-2014 prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc. În 1 noiembrie 2014, a fost numit, cu delegație, procuror șef al Secției de urmărire penală a Parchetului Tribunalului Suceava, activând la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

De la înființare a fost detașat la Secția specială pentru anchetarea magistraților.

Înființarea unei secții speciale pentru anchetarea magistraților a fost una dintre cele mai contestate decizii luate de PSD în domeniul justiției.
Mai nouă Mai veche