VIDEO Senatorul PSD Iordache i-a amenințat pe medici cu intervenții la conducerea Ministerului Sănătății dacă nu-l trimit la București cu elicopterul. Declarația oficială a purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean Suceava

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgențe „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, dr Mircea Macovei, a confirmat faptul că senatorul PSD Virginel Iordache a făcut presiuni asupra medicilor pentru a fi transferat cu elicopterul la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București.



„Pacientul a avut o atitudine ostilă la adresa cadrelor noastre medicale în ceea ce privește competența și corectitudinea îngrijirilor și a tratamentului propus. Decizia medicului curant a fost de efectuare a transferului cu ambulanța, dar pacientul a refuzat acest lucru solicitând transferul cu elicopterul. 
Pacientul a făcut presiuni asupra medicilor în acest sens, amenințând cu intervenție la conducerea Ministerului Sănătății. Decizia de trasfer cu elicopterul a fost luată sub presiunea demnitarului.
Spitalul Județean Suceava se delimitează de orice interferență din zona politicului”, a declarat dr. Mircea Macovei, purtător de cuvânt al Spitalului Județean de Urgențe Sf. Ioan cel Nou Suceava.

Citește și:
Mai nouă Mai veche