Primăria Suceava amendată din nou cu 14.500 de lei pentru transformarea străzilor Libertății și Aleea Nucului în parcări private pentru șefii Consiliului Județean și Prefecturii



Primăria municipiului Suceava a fost sancționată, vineri, 20 septembrie, cu o amendă în cuantum de 14.500 de lei pentru că nu a desființat bariarea amplasată ilegal la intersecția străzii Aleea Nucului cu Vasile Bumbac și nu a îndepărtat indicatoarele rutiere amplasate fără aviz.

Sancțiunea vine după ce la 4 septembrie Poliția Rutieră a aplicat Primăriei Suceava două sancțiuni de câte 7.250 de lei pentru amplasarea fără aviz a barierei și a indicatoarelor rutiere prin care strada Libertății și strada Aleea Nucului, pe tronsonul de la intersecția cu Vasile Bumbac până la intersecția cu Ștefan cel Mare, au fost transformate în parcări private pentre Prefectura Suceava și pentru Consiliul Județean Suceava. Totodată, Poliția Rutieră a dispus eliminarea amenajărilor ilegale în termen de 10 zile de la comunicare.

După aplicarea primei sancțiuni, în baza unor adrese prin care Consiliul Județean Suceava și Prefectura Suceava solicită amplasarea unor bariere pe cele două străzi, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Suceava de joi, 19 septembrie, a fost inclus un proiect de hotărâre privind darea în administrare a celor două străzi către Instituția Prefectului și Consiliul Județean.

Proiectul de hotărâre a fost respins la limită, cu 11 voturi „pentru” și 11 abțineri, în condițiile în care majoritatea necesară pentru aprobarea proiectului era de 12 voturi „pentru”.

Intervenția prin care jurnalistul Dinu ZARĂ le-a explicat consilierilor de ce o astfel de decizie ar fi nelegală:



Citește și:
Mai nouă Mai veche