EXCLUSIV Primăria Suceava a primit o amendă record pentru bariera ilegală prin care le-a făcut parcare privată șefilor din Consiliul Județean



Primăria municipiului Suceava a fost sancționată de Inspectoratul de Poliție Județean Suceava cu două amenzi în valoare de 14.500 de lei pentru bariera montată ilegal lângă Consiliul Județean Suceava.

Prin montarea barierei, Primăria Suceava a restricționat circulația rutieră pe strada Aleea Nucului, de la intersecția cu Vasile Bumbac până la intersecția cu strada Ștefan cel Mare. Este vorba mai exact de strada și parcarea de pe laterala Palatului Administrativ. Bariera a fost montată pentru ca parcarea publică să fie folosită doar de șefii din Consiliul Județean Suceava.

După ce publicația noastră a adus problema în atenția opiniei publice, marți, 3 septembrie, Serviciul Rutier din cadrul IPJ Suceava a aplicat Primăriei Suceava două sancțiuni. Una dintre sancțiuni de 7.250 de lei (50 de puncte amendă) a fost aplicată pentru „instalarea de semnalizare rutieră fără avizul Poliției Rutiere, respectiv instalarea unui indicator rutier și o plăcuță adițională la indicatorul rutier”. Cea de-a doua contravenție sancționează „restricționarea fără aviz a circulației rutiere” prin amplasarea unei bariere, pedepsită tot cu 50 de puncte amendă, adică 7.250 de lei.

Ca măsură complementară, Primăria municipiul Suceava a fost obligată să desființeze bariera în termen de cel mult zece zile.

Mai nouă Mai veche