Traseistul Băișanu, nominalizat de Viorica Dăncilă ministru pe cel mai puțin important protofoliu din guvern



Debandada politică de la București i-a adus celui traseistului politic Alexandru Băișanu o nominalizare pentru funcția de ministru pentru relația cu parlamentul, cel mai puțin important portofoliu din guvern. Anunțul a fost făcut miercuri de premierul Viorica Dăncilă, candidat al PSD pentru funcția de președinte al țării.

După ieșirea ALDE de la guvernare, Viorica Dăncilă a căutat soluții prin care să evite votul de încredere în Parlament, obligație constituțională în cazul modificării componenței politice a guvernului. Găselnița Vioricăi Dăncilă a fost să numească trei membri ALDE pe portofiliile rămase vancate: Grațiela Gavrilescu la Mediu, Ion Cupă la Energie și Băișanu la ministerul pentru relația cu Parlamentul.

Alexandru Băișanu este unul dintre cei mai cunoscuți traseiști dintre politicienii suceveni. De-a lungul timpului a trecut prin PUR, PC, PSD, PNL, iar în prezent este președinte al filialei județene ALDE.

Băișanu a candidat și a pierdut de trei ori la alegerile pentru funcția de primar al municipiul Suceava, în 2004, 2012 și 2016.

După nominalizarea în guvernul Dăncilă, Alexandru Băișanu va fi cel mai probabil exclus din ALDE și se va îmscrie în PSD, partid din partea căruia va candida pentru funcția de primar al municipiului Suceava la alegerile locale din iunie 2020.

La alegerile europarlamentare din mai 2019, partidul condus de Alexandru Băișanu, ALDE Suceava, a obținut 3,47% dintre voturile valabil exprimate.
Mai nouă Mai veche