Buletin de presă, 11 ianuarie 2020 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de polițiști

La 10.01.2020, în urma continuării cercetărilor în cauza din 09.01.2020, ora 22.00, când, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control ansamblul rutier cu semiremorcă condus de un bărbat de 41 de ani din comuna Vama care transporta conform avizului de însoțire din 07.01.2020, emis de o societate comercială din orașul Frasin, cantitatea de 44,78 m.c. cherestea, polițiștii au stabilit faptul că, sunt indicii cu privire la repetabilitatea transportului de cherestea, fiind obținute probe temeinice care fac dovada faptului că, ansamblul rutier a efectuat în data de 07.01.2020, începând cu ora 18.00, deplasarea pentru primul transport, iar în data de 09.01.2020 și până la interceptarea de către polițiști, efectua deplasarea cu cel de-al doilea transport.
Astfel, împreună cu reprezentanții Ocolului Silvic Fălticeni, polițiștii au procedat la descărcarea și inventarierea materialului lemnos transportat, ocazie cu care, s-a constata faptul că, bărbatul transporta cantitatea de 57,58 m.c. cherestea de esență rășinoase.
În cauză s-a dispus sancționarea contravențională cu amendă în cuantum de 10.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 și confiscarea cantități de 57,58 m.c. cherestea de esență rășinoase în valoare de 36.799 lei, ce a fost predată în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.


Tânăr bănuit de comiterea unui furt identificat de polițiști

La 10.01.2020, în jurul orei 12.00, Secția 4 Poliție Rurală Gălănești a fost sesizată de un bărbat de 26 de ani din comuna Frătăuții Vechi, despre faptul că, în ziua precedentă, în timp ce se afla în incinta unui bar din localitatea de domiciliu, persoane necunoscute i-au sustras un portofel.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că la 09.01.2020, victima s-a deplasat la bar, unde a stat la masă cu mai multe persoane și a consumat băuturi alcoolice, iar la plecare a constatat faptul că din geacă îi lipsește portofelul cu bani și documente, prejudiciul total fiind de circa 3.200 lei.
În urma măsurilor operative întreprinse de polițiști, persoana bănuită de comiterea faptei a fost identificată ca fiind un localnic de 18 ani.
Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de furt, ce va fi soluționat procedural.


Mandat pus în executare de polițiști

La 10.01.2020, Secția 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a primit spre aplicare, mandatul de executare a pedepsei închisorii emis în aceeași zi de Judecătoria Fălticeni, față de un bărbat de 43 de ani din comuna Vadu Moldovei, condamnat la 8 luni de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere”.
Bărbatul a fost identificat de polițiști pe raza comunei Fântâna Mare, fiind reținut, escortat și încarcerat la Penitenciarul Botoșani.


30 de infracțiuni la regimul armelor și munițiilor constatate de polițiști în urma unei ample acțiuni de verificare a respectării legislației și combaterii traficului și uzului ilegal cu arme de foc

În perioada 27.08.2019 – 06.01.2020, Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Suceava a organizat acțiuni punctuale pe raza județului pentru verificarea respectării legislației și combaterea traficului și uzului ilegal cu arme de foc.
Au fost efectuate 737 de controale la persoane fizice și juridice și au fost executate, în baza autorizațiilor emise de instanțele competente 3 percheziții domiciliare.
Au fost constatate 30 de infracțiuni pe linie de arme și au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 48.508 lei.
Totodată, au fost dispuse 20 de măsuri administrative, dintre care, 16 dispoziții de anulare a dreptului de deținere, port și folosire a armelor, 3 dispoziții de suspendare a dreptului de deținere, port și folosire a armelor și 1 dispoziție de revocare a măsurii suspendării dreptului de deținere, port și folosire a armelor.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 10.01.2020, ora 08.10, în timp ce conducea autoutilitara pe un drum comunal neclasificat din comuna Șcheia, ajuns la trecerea la nivel cu calea ferată curentă fără bariere din proximitatea unei societăți comerciale, un tânăr de 22 de ani din comuna Moara, a intrat în coliziune cu trenul care circula pe direcția Suceava - Gura Humorului, partea carosabilă fiind acoperită cu gheață.
În urma accidentului, a rezultat decesul unui minor de 17 ani din comuna Moara, pasager în autoutilitară și rănirea gravă a conducătorului auto.
Conducătorul auto și mecanicul de tren, un bărbat de 50 de ani din municipiul C-lung Moldovenesc au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „ucidere din culpă” și „vătămare corporală din culpă”, ce va fi soluționat procedural.

La 10.01.2020, în jurul orei 10.00, Poliția municipiului C-lung Moldovenesc a fost sesizată despre faptul că, la o unitate medicală s-a prezentat o localnică de 46 de ani, victima unui accident rutier.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 10.01.2020, în jurul orei 07.55, în timp ce conducea autoturismul într-o curbă pe DJ 175 din comuna Fundu Moldovei, victima a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu gardul unui imobil.
Inițial, femeia de 46 de ani a tratat accidentul ca unul soldat cu pagube materiale, urmând a se adresa poliției pentru eliberarea unei autorizații de reparație, dar ulterior, întrucât acuza dureri, s-a prezentat la spital.
Din accident, a rezultat rănirea ușoară a conducătoarei auto, care a fost testată de polițiști cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-a recoltat o mostră biologică în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 10.01.2020, ora 17.40, Poliția municipiului C-lung Moldovenesc a fost sesizată despre faptul că, la o unitate medicală s-a prezentat o femeie de 18 ani din comuna Fântânele, victima unui accident rutier.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 10.01.2020, în jurul orei 16.30, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 176 din comuna Moldovița, din motive necunoscute, un bărbat de 60 de ani din municipiul C-lung Moldovenesc a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune laterală cu autoturismul condus regulamentar de un localnic de 26 de ani.
După producerea accidentului, cei doi conducători auto și femeia de 18 ani, pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 26 de ani, nu au acuzat leziuni și au hotărât să încheie un act de constatare amiabilă în vederea începerii dosarului de daună.
Ulterior, întrucât acuza dureri, femeia s-a prezentat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto de 26 de ani a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-a recoltat o mostră biologică în vederea stabilirii alcoolemiei.
Celălalt conducător auto nu a putut fi găsit, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea acestuia și stabilirea tuturor împrejurărilor producerii evenimentului.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 10.01.2020, în jurul orei 01.05, un echipaj din cadrul Poliției municipiului C-lung Moldovenesc a oprit pentru control pe str. Calea Bucovinei din localitate, autoturismul condus de un localnic de 23 de ani, care nu folosea luminile de întâlnire pe timpul deplasării.
Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, după care, la spital, a refuzat și recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.

La 10.01.2020, ora 17.58, Poliţia oraşului Liteni a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, pe raza orașului Liteni s-a produs un eveniment rutier.
Polițiștii deplasați la faţa locului, au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208A din orașul Liteni, pe fondul nerespectării distanței de mers, un bărbat a intrat în coliziune față spate cu autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de un localnic de 18 ani.
Din accident nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul condus de tânărul de 18 ani nu este înmatriculat, autorizația provizorie de circulație fiind expirată din 14.12.2019.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

La 10.01.2020, ora 21.45, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control la intersecția str. Teilor cu str. Vânătorilor din comuna Râșca, autoturismul condus de un localnic de 26 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La 10.01.2020, în jurul orei 23.50, o patrulă din cadrul Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama a oprit pentru control pe DC Demăcușa din comuna Moldovița, autoturismul condus de un localnic de 47 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul figurează cu restricții în ceea ce privește permisul de conducere și a prezentat dovada înlocuitoare cu valabilitate până la data de 09.01.2020, inclusiv.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche