Buletin de presă, 21 septembrie 2015 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

* La data de 20.09.2015, în jurul orei 04.10, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 178D, pe raza orașului Cajvana, într-o curbă la dreapta, din cauza neadaptării vitezei, un tânăr de 25 de ani, din comuna Marginea, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a pătruns pe contrasens, unde a acroșat autoturismul condus de un tânăr de 18 ani, din comuna Stroieşti.
În urma coliziunii, a rezultat accidentarea uşoară a unei minore de 15 ani, din oraşul Gura Humorului, pasageră în autoturismul condus de tânărul de 18 ani, precum și avarierea celor două autovehicule.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 20.09.2015, ora 12.23, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208A, pe raza oraşului Dolhasca, într-o curbă la dreapta, un bărbat de 37 de ani, din comuna Adâncata, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu parapetul de protecție din beton situat pe același sens de mers, după care a lovit sistemul de semnalizare luminoasă de la trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere, pe care l-a rupt.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a unei femei de 65 de ani și a unei minore de 10 ani, ambele din Adâncata, pasagere în autoturism.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 20.09.2015, ora 15.00, în timp ce se deplasa pe bicicletă, pe DJ 208I, pe raza orașului Dolhasca, un bărbat de 78 de ani, din localitate, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a căzut pe carosabil.
În urma impactului a rezultat autoaccidentarea biciclistului, care a fost transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 20.09.2015, în jurul orei 20.50, în timp ce conducea mopedul neînmatriculat/neînregistrat în circulație, pe DJ 178F, în interiorul localităţii Gălăneşti, din cauza lipsei de experiență în conducere, un minor de 16 ani, din localitate, a pierdut controlul asupra direcției de mers, s-a dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă.
În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală uşoară a minorului, care a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale, unde i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Faptă de natură penală cercetată de poliţişti

* La data de 20.09.2015, ora 04.00,o patrulă din cadrul Poliţiei municipiului Rădăuţi a surprins în zona scării unui bloc de locuinţe o tânără care nu îşi justifica prezenţa la acea oră şi avea un comportament agitat. Aceasata a fost identificată ca fiind o femeie de 18 ani, din județul Botoșani, fără forme legale pe raza municipiului Rădăuți. S-a constatat că aceasta încerca să scoată mai multe scule de construcții din bloc.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, prin forțarea sistemului de închidere, a unei boxe a sustras mai multe scule.
În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști pentru stabilirea împrejurărilor comiterii faptei.
Mai nouă Mai veche