Buletin de presă, 1 octombrie 2015 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La data de 29.09.2015 ora 23.52, Poliţia municipiului Vatra Dornei, a fost sesizată de spitalul din localitate, despre faptul că, la unitatea medicală a fost internat un bărbat de 41 de ani din comuna Panaci aflat în stare de ebrietate și care era confuz în declarații.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în cursul zilei, victima a fost la stâna unui bărbat de 56 de ani din localitate și apoi la un bar din localitate, unde a consumat băuturi alcoolice cu acesta și cu un alt bărbat de 47 de ani din comuna Panaci, care conducea un autoturism.
Ulterior, la plecare, bărbatul de 56 de ani s-a certat cu cel de 41 de ani lângă autoturism şi l-a lovit cu pumnul, după care agresorul şi conducătorul auto de 47 de ani s-au urcat în maşină și au dat înapoi, trecând cu roata peste piciorul victimei și au plecat.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunilor de ,,vătămare corporală din culpă” şi ”părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției”, ce va fi soluționat procedural.

*****

La data de 30.09.2015, ora 18.54, în timp ce conducea autoturismul, pe DJ 177, în afara comunei Capu Câmpului, datorită neadaptării vitezei într-o curbă, un tânăr de 24 de ani din comuna Păltinoasa, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în taluzul ce mărgineşte şoseaua, după care s-a răsturnat.
În urma impactului, conducătorul auto s-a autoaccidentat uşor.
Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

*****

La data de 01.10.2015, ora 00.54, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, în afara comunei Poiana Stampei, datorită vitezei într-o curbă, un tânăr de 25 de ani din comuna Vama, a surprins un cal care se deplasa pe partea carosabilă, intrând în impact cu acesta.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto şi a unui minor de 17 ani din municipiul C-lung Moldovenesc, pasager în autoturism.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.



Dosare penale la regimul rutier

La data de 30.09.2015, ora 14.50, un echipaj din cadrul Postului de poliție Dumbrăveni, a oprit pentru control pe DN 29, autoturismul condus de un bărbat de 40 de ani din municipiul Suceava.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

*****

La data de 30.09.2015, ora 16.00, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni, a oprit pentru control pe DN 15C, în comuna Fântâna Mare, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de un bărbat de 33 de ani din municipiul Suceava.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autorizația de circulație provizorie, este expirată din 07.08.2015.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

*****

La data de 30.09.2015, în jurul orei 15.13, Poliţia municipiului Vatra Dornei, a fost sesizată prin „S.N.U.A.U 112”, despre faptul că, conducătorul unui autobuz ce se deplasează din comuna Crucea spre municipiul Vatra Dornei, este sub influenţa băuturilor alcoolice.
Echipajul rutier deplasat în zonă, a identificat și oprit în trafic pe DN 17B, pe raza comunei Dorna Arini, autobuzul special, condus de un bărbat de 58 de ani, din municipiul Vatra Dornei, care transporta 30 de muncitori de la o societate din comuna Crucea.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit proces verbal de constatare a contravenţiei, conducătorul auto fiind sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 1.050 lei, iar ca măsură complementară i s-a reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile.


Fapte de natură penală cercetate de poliţişti

La data de 01.10.2015, ora 01.20, Poliţia municipiului Rădăuţi, a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112”, cu privire la faptul că, pe o stradă din localitate, a luat foc un autoturism.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, pe fondul unui conflict mai vechi, un bărbat de 58 ani din localitate, a aruncat un recipient cu combustibil aprins sub autoturismul aparținând unui vecin de 62 de ani din localitate.
În urma incendiului, autoturismul părții vătămate a fost distrus în proporţie de 70%.
Incendiul a fost localizat şi lichidat de pompieri, fără a exista posibilitatea propagării la imobilele vecine.
Suspectul a recunoscut verbal fapta comisă, menţionând că este în conflict cu proprietarul autoturismului.
În cauză s-a întocmit dosar penal faţă de bărbatul de 58 de ani, pentru comiterea infracţiunii de „distrugere”, cercetările fiind continuate de poliție pentru recuperarea prejudiciului estimat la circa 15.000 lei.

*****

La data de 30.09.2015, ora 17.30, o patrulă din cadrul Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama, a oprit pentru control, autoturismul cu remorcă condus de un bărbat de 37 de ani din judeţul Neamţ.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că motociclul aflat în remorcă figurează ca fiind căutat pentru confiscare de către autorităţile din Italia.
Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în cursul zilei, conducătorul auto a cumpărat motoscuterul de la un bărbat de 48 de ani din comuna Frumosu.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ,,tăinuire la furt”, fiind dispusă și măsura confiscării motoscuterului.


Acţiuni şi controale executate de poliţişti

În perioada 29-30.09.2015, polițiștii Biroului de Combatere a Contrabandei și Fraudelor Vamale din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice Suceava, au organizat o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite din sfera traficului cu produse accizabile, a comerţului neautorizat, precum şi a schimbului ilegal de valută, cu următoarele rezultate:
- societăţi comerciale, întreprinderi individuale și familiale, persoane fizice verificate = 104, - infracțiuni constatate = 2,
- sancţiuni contravenţionale aplicate = 42, la Legea nr.12/1990, în valoare 100.000 lei;
- bunuri confiscate în valoare de 5.930 lei, constând în obiecte de îmbrăcăminte și industriale, valută, țigări și băuturi alcoolice fără documente de provenienţă.



Material lemnos confiscat de poliţişti

La data de 30.09.2015, ora 15.35, un echipaj din cadrul Postului de poliție Grămești, în cooperare cu specialiști silvici din cadrul Ocolului Silvic Adâncata, a oprit pentru control pe raza comunei Grămești, autoutilitara condusă de un bărbat de 36 ani din comuna Zvoriştea, care transporta material lemnos.
În urma verificării documentelor, echipa de control a constatat faptul că, bărbatul nu posedă documente legale de proveniență, pentru cei 6,84 m.c. cherestea transportați.
Materialul lemnos în valoare de 4.000 lei a fost confiscat, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 lei, conform Legii nr.171/2010.
Mai nouă Mai veche