Buletin de presă, 13 octombrie 2015 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La data de 12.10.2015, ora 10.36, un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Suceava, a oprit pentru control pe str. Ana Ipătescu din localitate, autoturismul cu numere de înmatriculare din străinătate, condus de un bărbat de 32 de ani din comuna Straja.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul a fost radiat din evidențele autorităților germane la 08.04.2015.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

*****

La data de 12.10.2015, ora 11.06, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni, care acţiona cu aparatul radar, a oprit pentru control pe DN 15C, în comuna Boroaia, autoutilitara condusă de un bărbat de 43 de ani din comuna Mănăstirea Humorului, care rula cu viteza de 85 km/h, pe un sector de drum cu limitare de 50 km/h.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu are dreptul de a conduce autovehicule, având permisul de conducere reținut pentru infracțiuni la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

*****

La data de 12.10.2015, în urma cercetărilor efectuate, în cauza privind furtul comis de autori necunoscuți în noaptea de 29/30.09.2015, în dauna unui bărbat din comuna Marginea, polițiștii Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea au reușit identificarea unuia dintre autori, ca fiind un tânăr de 23 de ani din municipiul Rădăuți, ce locuiește fără forme legale pe raza comunei Bilca.
Astfel, în baza mandatului emis de instanță, polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară, la locuința autorului, ocazie cu care, au fost identificate mai multe bunuri și documente ale autoturismului abandonat la locul comiterii furtului, ce au fost ridicate pentru cercetări.
În baza probatoriului administrat, în cauză s-a început urmărirea penală față de suspectul de 23 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de „furt calificat” şi s-a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, urmând ca la 13.10.2015, să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Tânărul de 23 de ani a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.
Cu ocazia desfășurării percheziției, polițiștii l-au identificat în imobil și pe un tânăr de 24 de ani din comuna Volovăț, autorul furtului de bani și documente în valoare de 500 lei, faptă comisă la 07.10.2015 dintr-un imobil de pe raza municipiului Rădăuți.

*****

La data de 12.10.2015, ora 17.05, Poliţia municipiului Suceava, a fost sesizată prin „S.N.U.A.U 112”, despre faptul că pe str. Calea Obcinilor din localitate, s-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale, iar unul dintre conducătorii auto se află sub influenţa băuturilor alcoolice.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul str. Calea Obcinilor, un bărbat de 61 de ani din localitate, nu a adaptat distanţa în mers şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism.
Conducătorul auto de 61 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche