Buletin de presă, 5 februarie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 5 februarie 2016 - IPJ SuceavaDosare penale la regimul rutier

* La data de 04.02.2016, ora 16.15, în timp ce conducea autoturismul pe strada Academician Vasile Grecu, din municipiul Suceava, un tânăr de 18 ani, din comuna Şcheia, nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de schimbare a benzii de circulaţie, intrând în coliziune laterală cu autoturismul condus de un localnic de 73 de ani, care circula pe cealaltă bandă, în aceeaşi direcţie de deplasare.
În urma evenimentului rutier au rezultat numai pagube materiale.
Cei doi conducători auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru bărbatul de 73 de ani și de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru tânărul de 18 ani, căruia, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La data de 05.02.2016, ora 01.05, o patrulă de ordine publică din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni, a oprit pentru control pe B-dul Revoluţiei din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 51 de ani, din localitate.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Ţigări de contrabandă confiscate de poliţişti

La data de 04.02.2016, ora 16.15, o patrulă din cadrul Secţiei 11 Poliţie Rurală Pojorâta a oprit pentru control pe DN 17, pe raza comunei Pojorâta, autoturismul condus de un bărbat de 40 de ani, din judeţul Maramureş.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul transporta 120 pachete de ţigări de provenienţă extracomunitară, fără documente legale.
Țigările în valoare de circa 1.320 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul poliţiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă, ce va fi soluționat procedural.


Faptă de natură penală cercetată de poliţişti

La data de 04.02.2016, ora 09.41, Poliţia municipiului Rădăuţi a fost sesizată despre faptul că, în noaptea de 03/04.02.2016, persoane necunoscute au pătruns în locuinţa în construcţie aparținând unei femei de 39 de ani, din municipiul Rădăuţi și au sustras bunuri.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistem de pază și alarmare, în noaptea de 03/04.02.2016, prin forţarea unei uși a imobilului, persoane necunoscute au pătruns în interior, de unde au sustras scule electrice și obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de poliţiştii în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.


Eveniment rutier cercetat de către poliţişti

La data de 04.02.2016, ora 14.05, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, în afara localităţii Spătăreşti, un tânăr de 21 de ani, din judeţul Alba, s-a angajat în depășirea unui autovehicul care circula în fața sa și a intrat în coliziune frontală cu autoutilitara condusă regulamentar din sens opus de un bărbat de 55 de ani, din comuna Bosanci.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a conducătorului auto de 21 de ani.
Conducătorul auto de 55 de ani a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, acestuia și victimei li s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche