Trimitere în judecată: Plopan Cătălin Vladimir - conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, fals privind identitatea, participaţie improprie la fals intelectual în formă continuată (9 acte materiale)

Trimitere în judecată: Plopan Cătălin Vladimir - conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, fals privind identitatea, participaţie improprie la fals intelectual în formă continuată (9 acte materiale)Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpatului PLOPAN CĂTĂLIN VLADIMIR, pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, fals privind identitatea şi participaţie improprie la fals intelectual în formă continuată (9 acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

La data de 22.05.2013, ora 03.00, inculpatul Plopan Cătălin Vladimir a condus un autoturism marca C.A., pe str. Gr. Al. Ghica din mun. Suceava, având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, iar în momentul în care a fost depistat în trafic de către organele de poliţie şi s-a procedat la identificarea acestuia, a declarat că nu are actele de identitate şi documentele autoturismului asupra sa, declinându-şi o altă identitate decât cea reală, respectiv identitatea fratelui său, martorul P.M.D., oferind organelor de constatare informaţii privind identitatea numitului P.M.D.

Astfel, în momentul în care a fost depistat în trafic de către organele de poliţie şi s-a procedat la identificarea acestuia, şi-a declinat o altă identitate decât cea reală, ulterior depistării în trafic, conducătorul acelui autoturismul marca C.A., cu intenţie şi în mod repetat, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, şi în vederea producerii de consecinţe juridice, pentru a nu fi tras la răspundere penală pentru faptul că a condus un vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului în data de 22.05.2013, s-a prezentat sub o altă identitate în faţa organului de constatare a infracţiunii flagrante, fiind întocmite în acest sens, în fals şi fără vinovăţie, actele de urmărire penală, cu prilejul întocmirii acestora, respectiv procesul verbal de constatare a infracţiunii flagrante din 22.05.2013, procesul verbal de constatare a efectuării actelor premergătoare din 05.08.2013, declaraţia olografă a făptuitorului din data de 22.05.2013 şi rezoluţia de începere a urmăririi penale din 05.08.2013 (4 acte materiale), în sensul atestării unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, prin consemnarea datelor de identitate ale unei alte persoane decât cea care a fost oprită în trafic şi căreia i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, pentru a se sustrage răspunderii penale pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 87 alin. 1 din OUG nr. 195/2002 rep., inculpatul Plopan Cătălin Vladimir s-a prezentat sub identitatea numitului P.M.D. şi în faţa cadrelor medicale în momentul examinării clinice şi prelevării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, în faţa organului de cercetare penală din cadrul Pol. Mun. Suceava – Biroul Rutier, cu ocazia audierii în calitate de învinuit din data de 04.09.2013 şi cu ocazia prezentării materialului de urmărire penală de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, fiind întocmite în acest sens, în fals şi fără vinovăţie, buletinul de examinare clinică, buletinul de analiză din data de 22.05.2013, buletinul de analiză toxicologică din 23.05.2013, declaraţia de învinuit din 04.09.2013 şi procesul verbal de prezentare a materialului de urmărire penală din data de 24.09.2013 (5 acte materiale).

În urma întregii activităţi infracţionale a inculpatului, prin rechizitoriu a fost trimis în judecată fratele său, martorul P.M.D., pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 87 alin. 1 din OUG nr. 195/2002 rep., reţinându-se că la data de 22.05.2013, ora 03.00, a condus autoturismul marca C.A., pe str. Gr. Al. Ghica din mun. Suceava, având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, fiind constituit în acest sens o cauză penală pe rolul Judecătoriei Suceava, avându-l ca inculpat pe P.M.D..

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare, Judecătoriei Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului împreună cu dosarul de urmărire penală la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Mai nouă Mai veche