Buletin de presă, 24 februarie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 24 februarie 2016 - IPJ SuceavaPersoane bănuite de furtul unor bunuri din străinătate în valoare de peste 30.000 Euro identificate de poliţişti

* La data de 18.02.2016, în urma activităților specifice întreprinse, polițiștii Biroului Investigații Criminale Fălticeni au stabilit faptul că, în cursul lunii ianuarie 2016, în timp ce se aflau într-o localitate din Italia, doi tineri de 28 de ani, ambii din municipiul Fălticeni, au sustras dintr-un club, aparatură electronică, iar din altă locație mai multe invertoare pentru panouri solare, bunuri pe care le-au transportat în România, la domiciliul unuia dintre ei.
Astfel, la 23.02.2016, în baza mandatului emis de Judecătoria Fălticeni, polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unuia dintre autori, ocazie cu care, au fost identificate și ridicate bunurile sustrase, valoarea estimativă a acestora fiind de circa 30.000 de euro.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt calificat și furt calificat în formă continuată, ce va fi soluționat procedural.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

* La data de 23.02.2016, ora 07.35, în timp ce conducea autoturismul, pe DN 17, pe raza localității Pojorâta, o femeie de 28 de ani, din comuna Fundu Moldovei, nu a adaptat viteza într-o curbă deosebit de periculoasă şi a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu autoutilitara cu semiremorcă condusă regulamentar de un bărbat de 43 de ani, din județul Iaşi.
În urma coliziunii, a rezultat vătămarea corporală a conducătoarei auto şi a celor doi copii din autoturism, unul de 6 ani și celălalt de 12 ani.
Conducătorul autoutilitarei a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, acestuia și conducătoarei auto de 28 de ani, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

* La 24.02.2016, ora 02.31, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 174F, din comuna Şaru Dornei, pe fondul vitezei neadaptate la un carosabil umed şi a consumului de băuturi alcoolice, un localnic de 33 de ani, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un gard.
În urma accidentului, a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto, care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul are permisul de conducere anulat din 31.01.2013, autovehiculul nu figurează ca fiind înmatriculat, iar numărul de înmatriculare provizoriu a fost atribuit unui alt autoturism, cu valabilitate până la 07.01.2014.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Material lemnos confiscat de poliţişti

* La 23.02.a.c., o echipă mixtă formată din polițiști ai Postului de poliție Pojorâta și reprezentanți ai Ocolului Silvic Pojorâta, au efectuat un control în pădurea proprietatea unui bărbat de 87 de ani și a unei femei de 75 de ani, ambii din localitate, ocazie cu care, au fost identificate 38 de cioate, în volum de 38,889 m.c. și o valoare de 9.757 lei, ce provin de la arbori de esență rășinoase ce nu erau marcate cu amprentă silvică, acestea fiind tăiate și exploatate ilegal.
Din cercetări, echipa de control a stabilit faptul că, în perioada 29.01. – 23.02.2016, proprietarii au dispus tăierea acestor arbori, iar materialul lemnos rezultat l-au transportat la domiciliu și l-au transformat în cherestea și derivate, folosindu-l la reconstrucția caselor.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de tăiere ilegală de arbori, ce va fi soluționat procedural.

* La 23.02.a.c., ora 11.48, Postul de poliție Adâncata a fost sesizat despre faptul că, un localnic, a sustras lemn din pădurea situată pe raza satului Călugăreni și l-a depozitat la domiciliu.
Polițiștii deplasați la fața locului au identificat în curtea unui bărbat de 29 de ani, din localitate, cantitatea de 3,72 m.c. material lemnos de foc, pentru care bărbatul nu a putut prezenta documente legale de proveniență, acesta declarând faptul că, l-a achiziționat de la diverse persoane în cursul anilor 2015 și 2016.
Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, iar materialul lemnos în valoare de 5.000 lei a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Adâncata.

* La 23.02.2016, ora 19.50, un echipaj din cadrul posturilor de poliție Moldovița și Vatra Moldoviței, a oprit pentru control pe raza comunei Moldovița, autoutilitara conducă de un localnic de 37 de ani, care transporta material lemnos.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea pe care o transporta, respectiv masa lemnoasă nu ar corespunde cu datele înscrise în avizul prezentat de conducătorul auto, autoutilitara a fost condusă la un depozit silvic, ocazie cu care, în urma inventarierii, specialiștii silvici au stabilit un număr de 58 piese de material lemnos, față de 57 consemnat în aviz și un volum de 16,21 m.c., față de 17,38 m.c. stipulat în documentul de însoțire.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, conform Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 5.000 lei, a fost confiscat și predat în custodie depozitului silvic.


Atenţie la modul de asigurare a locuinţelor şi caselor în construcţie!

* La 23.02.2016, ora 11.10, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată de un bărbat de 34 de ani, din localitate, despre faptul că, persoane necunoscute i-au sustras bunuri din imobilul în construcţie situat pe raza municipiului.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistem de pază și alarmare și de faptul că, imobilul nu este locuit, în noaptea de 22/23.02.2016, prin forţarea unei ferestre, persoane necunoscute au pătruns în casa în construcţie aparţinând persoanei vătămate, de unde au sustras electronice, scule electrice şi alte bunuri.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști în vederea identificării autorilor și recuperarea prejudiciului.
Poliţiştii recomandă cetăţenilor să dispună toate măsurile preventive pentru a nu cădea victimă infracţiunilor de furt. Asiguraţi-vă locuinţele cu sisteme de închidere eficiente. Nu depozitaţi în casele aflate în construcţie bunuri de valoare.


Dosar penal la regimul rutier

* La 23.02.a.c., ora 15.45, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe str. Velniței, din comuna Horodniceni, mopedul condus de un minor de 14 ani, din localitate.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, minorul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, iar plăcuța cu număr de înmatriculare a mopedului este falsă.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche