Buletin de presă, 11 aprilie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 11 aprilie 2016 - IPJ SuceavaFapte de natură penală cercetate de poliţişti

* La 10.04.2016, în jurul orei 16.00, Poliţia municipiului Rădăuţi a fost sesizată de o femeie din localitate, despre faptul că, în noaptea de 09/10.04.2016, persoane necunoscute au sustras autovehiculul aparținând fiului ei de 34 de ani, parcat în faţa imobilului situat pe str. Mihai Viteazul din localitate.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt în scop de folosinţă, cercetările fiind continuate de polițiștii pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

* La 10.04.2016, ora 16.45, Secţia 2 Poliţie Rurală Ipoteşti a fost sesizată prin „S.N.U.A.U 112” despre faptul că, în noaptea de 09/10.04.2016, persoane necunoscute au sustras din curtea unei societăţii comerciale din localitatea Cumpărătura, administrată de un bărbat de 56 de ani, din municipiul Suceava, un generator electric.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistem de pază sau alarmare, în noaptea de 09/10.04.2016, persoane necunoscute au pătruns în curtea societății şi au sustras o semiremorcă pe care era amplasat un generator electric.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiștii pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.


Dosare penale la regimul rutier

* La 10.04.2016, ora 09.20, Secţia 2 Poliţie Rurală Ipoteşti a fost sesizată despre faptul că, pe raza comunei Fântânele s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane, iar conducătorul auto a plecat de la fața locului.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 10.04.2016, în jurul orei 09.00, în timp ce conducea bicicleta pe DJ 290 din direcţia Vereşti spre Fântânele, un bărbat de 71 de ani, localnic, a fost acroşat de un autoturism, care rula în spatele său, în acelaşi sens de mers, după care, a fost proiectat în şanţ, iar conducătorul auto și-a continuat deplasarea.
În urma investigaţiilor, polițiștii au identificat autoturismul implicat în accident în curtea imobilului aparţinând unui tânăr de 26 de ani, din comuna Fântânele, care a fost găsit la domiciliu, însă acesta nu a recunoscut faptul că, a fost implicat în accidentul rutier.
Victima și tânărul de 26 de ani au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul de 26 de ani nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
La faţa locului s-a deplasat un echipaj al ambulanţei, care l-a consultat pe bărbatul de 71 de ani, acesta suferind leziuni corporale ușoare și care, a refuzat să fie transportat la spital.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului sau modificarea ori ştergerea urmelor acestuia”, fiind dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore a tânărului de 26 de ani, care a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca la 11.04.2016, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de arestare preventivă.

* La 11.04.2016, ora 02.25, o patrulă din cadrul Secţiei 5 de Poliţie Rurală Dărmăneşti, a oprit pentru control pe DN 2, pe raza comunei Dărmănești, autoturismul condus de un bărbat de 30 de ani, din județul Botoșani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul are permisul de conducere reţinut ca urmare a unei infracțiuni la regimul circulației rutiere.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche