51 de agenți de poliție încadrați din sursă externă au depus astăzi jurământul de credință la sediul IPJ Suceava

51 de agenți de poliție încadrați din sursă externă au depus astăzi jurământul de credință la sediul IPJ SuceavaAstăzi, 11.07.2016, 51 de agenţi de poliţie, încadraţi din sursă externă în urma ultimului concurs organizat de Inspectoratul General al Poliţiei Române au depus jurământul de credinţă, în cadrul unei ceremonii organizate la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Ceremonia a debutat cu intonarea Imnului de Stat al României.
La festivitate au participat de asemenea toţi şefii de poliţii municipale şi orăşeneşti, în subordinea cărora îşi vor desfăşura activitatea cei 51 de agenţi de poliţie. În perioada 25 iulie- 21octombrie, agenţii de poliţie vor participa la cursul de iniţiere în carieră ce se va desfăşura la instituţiile de învăţământ ale Poliţiei Române. După finalizarea cursului de iniţiere în carieră, poliţiştii vor putea să-şi exercite atribuţiile de serviciu, sub îndrumarea unui tutore profesional, urmând apoi să-şi ocupe posturile câştigate în urma concursului.
Poliţiştii nou încadraţi au depus jurământul de credinţă în faţa şefului unităţii şi în prezenţa celorlalţi invitaţi: "Eu, agent de poliţie.... jur să respect Constituţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, să aplic în mod corect şi fără părtinire legile ţării, să-mi îndeplinesc cu răspundere şi bună credinţă îndatoririle ce-mi revin potrivit funcţiei şi să păstrez secretul profesional. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!" Fiecare din cei 51 de agenţi de poliţie au primit apoi documentul cu jurământul depus, la primirea căruia au semnat.
Apoi, cei 51 de poliţişti, au ascultat mesajul şefului Poliţiei Române, chestorul Bogdan Despescu, citit de către adjunctul şefului IPJ, comisarul şef Aicoboae Dorel. "În această zi atât de importantă, încărcată de emoţie şi solemnitate, a depunerii jurământului de credinţă, vă felicit şi vă urez mult succes în continuare. Angajamentul pe care l-aţi făcut astăzi este primul pas spre asumarea răspunderii în numele societăţii pentru a-i apăra valorile materiale şi spirituale. Poliţiştii sunt cei mai importanţi purtători de imagine ai instituţiei. În funcţie de atitudinea, corectitudinea şi ţinuta dumneavoastră, cetăţenii îşi conturează percepţia faţă de Poliţia Română. Iată de ce vă cer tuturor, ca printr-o pregătire riguroasă şi continuă, să deveniţi vectori ai profesionalizării, astfel încât Poliţia Română să continue să fie o poliţie puternică, respectată, un partener de încredere. Nu va fi uşor, nu va fi lipsit de riscuri, însă dacă v-aţi ales din convingere această profesie, veţi simţi cea mai mare satisfacţie pe care o poate avea un om, aceea de a fi util semenilor săi, de a fi nu doar respectat ci şi iubit de cei în slujba cărora se află. Doar prin profesionalism şi onestitate, prin fermitate, bunăvoinţă şi promptitudine veţi câştiga prestigiul şi aprecierea comunităţii. Valoarea de exemplu a fiecărui poliţist trebuie dublată cu atitudine morală, recunoscută şi apreciată de semeni, încrederea în Poliţia Română constituind un obiectiv important. În încheiere, permiteţi-mi să vă felicit încă o dată cu ocazia depunerii jurământului de credinţă. Aşa să ne ajute Dumnezeu".

Mai nouă Mai veche