Buletin de presă, 11 iulie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 11 iulie 2016 - IPJ SuceavaEvenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 10.07.2016, ora 18.31, pe D.J. 178 F, în interiorul localității Voitinel, un bărbat, de 29 ani, localnic, posesor al permisului de conducere categoriile AM, B, B1, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, în dreptul unui imobil, într-o curbă la stânga, a pătruns pe contrasens acroșând lateral stânga un alt autoturism, condus regulamentar din sens opus de către o femeie, de 21 ani, din aceeași localitate, posesoare a permisului de conducere categoria B, care a suferit leziuni ușoare.
Ambii conducători auto a fost testați cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului și de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul femeii.
Ambilor conducători auto li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

La 10.07.2016, în jurul orei 19.45, pe D.N. 2H, în interiorul localității Bădeuți, un bărbat, de 86 de ani, localnic, se deplasa pe o bicicletă, iar în dreptul unui imobilul a virat brusc stânga, fără să se asigure corespunzător, a pătruns pe sensul opus de mers și în apropierea unei treceri pentru pietoni, a fost acroșat cu partea stângă de autoturismul, condus regulamentar de un bărbat, de 51 de ani, din municipiul Dorohoi, județul Botoșani, posesor al permisului de conducere categoriile BE, CE.
Biciclistul a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuți, după care la Spitalul Județean Suceava, dar nu a rămas internat. Acesta nu a fost testat cu aparatul etilotest, dar i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.



Dosare penale la regimul rutier

La 10.07.2016, ora 16.34, prin apel SNUAU 112, o femeie, din oraşul Cajvana, a sesizat despre faptul că pe raza oraşului, în zona cimitirului ortodox o persoană de sex masculin conduce un autoturism fără a deţine permis de conducere.
În jurul orei 17.25, patrula de siguranță publică aflată pe D.J. 178 D, în centrul oraşului Cajvana a efectuat semnal regulamentar de oprire prin folosirea semnalelor acustice şi luminoase a autospecialei din dotare asupra unui autoturism, care se deplasa din direcţia sat Soloneţ, către oraşul Cajvana.
Conducătorul autoturismului a refuzat să oprească la semnalele efectuate continuându-şi deplasarea pe D.J. 178 D, spre comuna Arbore.
Echipajul de poliţie a urmărit autoturismul pe o distanţă de aproximativ 500 m, iar în dreptul Bisericii ortodoxe Cajvana, conducătorul autoturismului a oprit pe partea carosabilă, a coborât de la volanul autoturismului, abandonându-l şi fugind pe o stradă lăturalnică.
În interiorul autoturismului, pe locul din dreapta faţă, a fost identificat un tânăr, care a declarat că autoturismul a fost condus de către un minor, de 16 ani, localnic, care nu posedă permis de conducere.
Din verificările efectuate ulterior a rezultat la 10.07.2016, minorul a sustras autoturismul, care se afla parcat în faţa locuinţei unui bărbat, din oraşul Cajvana, proprietatea acestuia, pe care l-a condus pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere, punerea în circulaţie sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat, punerea în circulaţie sau conducerea unui autovehicul pe drumurile publice cu număr fals de înmatriculare şi furtul în scop de folosinţă.



Faptă de natură penală cercetată de poliţişti

La 10.07.2016, ora 07.30, polițiștii Secției nr. 5 de Poliție Rurală Dărmănești au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către un bărbat, de 35 ani, din satul Măriței, comuna Dărmănești, despre faptul că în noaptea de 09/10.07.2016, persoane necunoscute au sustras dintr-un garaj aflat în incinta fermei sale un tractor și o drujbă.
În urma primelor cercetări efectuate s-a stabilit că apelantul deține în localitatea de domiciliu, o fermă, unde avea angajate de aproximativ o săptămână doua persoane de sex masculin, de 34 și respectiv 20 de ani, ambii din județul Botoșani, care asigurau paza bunurilor din ferma acestuia, aceștia locuind efectiv în cadrul fermei.
La 09.07.2016, în jurul orei 21.00 acesta a încuiat ușa garajului cu un lacăt după care a plecat la domiciliu, zona fiind asigurată de către cele două persoane angajate de persoana vătămată .
La 10.07.2016, în jurul orei 07.30, când s-a întors la fermă a constatat faptul că lacătul de la ușa garajului era forțat, iar din interiorul garajului i-a fost sustras un tractor folosit în incinta fermei pentru a încărca diferite lucruri și o drujbă, iar cele două persoane care asigurau paza nu se mai aflau la fața locului .
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de către polițiști în vederea identificării autorului şi recuperării prejudiciului.


Persoană reţinută şi încarcerată în arestul IPJ Suceava

La 10.07.2016, ora 00.27, polițiștii Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112 de către un bărbat din comuna Ulma, că a găsit o persoană de sex masculin „căzută pe iarbă, bătută și posibil înjunghiată”, pe raza satului Lupcina.
Victima a fost transportată la Spitalul Municipal Rădăuți acesta rămânând internat sub observație în cadrul unității medicale.
Din declarația verbală a persoanei vătămate a reieşit faptul că în seara zilei de 09.07.2016 a consumat băuturi alcoolice într-un local din centrul satului Lupcina, iar în jurul orei 00.20, în timp ce se deplasa spre domiciliu pe drumul comunal, a fost lovit și înjunghiat de mai multe persoane pe care nu a reușit să le identifice.
Ulterior, în continuarea cercetărilor în ceea ce-l priveşte pe tânărul găsit bătut şi înjughiat pe raza satului Lupcina, poliţiştii au stabilit faptul că acesta a fost de fapt victima unui accident de circulaţie. De asemenea, în urma măsurilor informative întreprinse de către poliţişti, aceştia au mai stabilit şi faptul că în accident au mai fost implicaţi doi tineri, toţi deplasându-se cu un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din satul Lupcina, comuna Ulma.
Cu ocazia cercetărilor efectuate a fost identificat locul unde a avut loc accidentul rutier, respectiv de DC 48C şi a fost identificat autoturismul implicat în accident, care se afla în curtea locuinţei conducătorului auto.
S-a stabilit că după producerea accidentului conducătorul autoturismului a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie şi a modificat locul accidentului.
Faţă de conducătorul auto sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia”, şi „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
Față de acesta s-a dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat la 11.07.2016 Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi în vederea luării unei măsuri preventive restrictive de libertate, cel în cauză fiind introdus în C.R.A.P. din cadrul I.P.J Suceava.
Mai nouă Mai veche