Buletin de presă, 2 septembrie 2016 - IPJ Suceava


Buletin de presă, 2 septembrie 2016 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de către poliţişti

La 01.09.2016, ora 12.00, în timp ce conducea autoturismul pe str. Calea Bucovinei, din municipiul C-lung Moldovenesc, un localnic de 41 de ani, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-a izbit frontal de gardul unei stații peco și apoi de peretele unui imobil.
În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto și rănirea ușoară a unui localnic de 40 de ani, pasager în autoturism.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, bărbatul de 41 de ani a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, încercând să evite coliziunea cu autoutilitara condusă din sens opus de un tânăr de 23 de ani, din județul Bihor, care a încălcat marcajul longitudinal continuu.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 01.09.2016, ora 15.35, în timp ce conducea autoutilitara, pe strada Calea Transilvaniei din municipiul C-lung Moldovenesc, un bărbat de 32 de ani, din județul Botoșani, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă şi a pătruns pe trotuar, unde, a intrat în coliziune cu un stâlp din beton de la reţeaua electrică.
În urma accidentului, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto.
Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 01.09.a.c., ora 20.50, în timp ce conducea autoutilitara pe strada Cernăuți, din municipiul Suceava, un bărbat de 34 de ani, din comuna Mitocu Dragomirnei, nu a respectat semnificația culorii roșii a semaforului electric destinat virajului la stânga, intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de un tânăr de 24 de ani, din comuna Fântânele.
După impact, autoutilitara a intrat în coliziune și cu autoturismul condus de un bărbat de 38 de ani, din comuna Iaslovăț.
În urma accidentului, conducătorul auto de 34 de ani, vinovat de producerea evenimentului a suferit leziuni ușoare.
Cei trei conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 01.09.2016, ora 20.16, în timp ce conducea autoturismul pe str. Viitorului, din municipiul Suceava, la intersecţia cu str. Slătioara, un bărbat de 39 de ani, din comuna Şcheia, nu a acordat prioritate de trecere autoturismului condus de un bărbat de 30 de ani, din municipiul Suceava, intrând în coliziune cu acesta.
Pe timpul cercetărilor, la faţa locului s-a prezentat un alt localnic de 39 de ani, care a declarat faptul că, autoturismul său staționat pe str. Gavril Tudoraş din localitate, a fost acroșat de autoturismul condus de bărbatul din comuna Șcheia, care a plecat de la faţa locului.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto vinovat de producerea evenimentelor a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 01.09.a.c., ora 14.45, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe str. Alexandru Cel Bun, din orașul Siret, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu condus de un localnic de 26 de ani.
În urma verificării autorizației de circulație provizorie, polițiștii au constatat faptul că, aceasta nu este originală, existând suspiciuni că este falsă, iar numerele de înmatriculare provizorii au aparținut autoturismului unui localnic, fiind expirate și aruncate de acesta la tomberon.
Conducătorul auto de 26 de ani a recunoscut faptul că, autorizația de circulație provizorie este falsă, fiind confecționată personal, iar numerele de înmatriculare au aparținut unui alt autovehicul.
Autoturismul a fost indisponibilizat la sediul poliției, în cauză fiind întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 01.09.2016, ora 21.25, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe strada Ghiolului, din comuna Preutești, motoscuterul condus de un localnic de 18 ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu este posesor de permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar motoscuterul nu este înregistrat sau înmatriculat.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 01.09.2016, ora 19.13, Poliția orașului Gura Humorului a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, pe raza comunei Valea Moldovei a avut loc o tamponare.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orei 19.00, în timp ce conducea un utilaj tip ”volă”, pe un drum comunal de pe raza comunei Valea Moldovei, un localnic de 15 ani, a pătruns într-o intersecţie nedirijată din partea dreaptă, fiind acroşat de autoturismul condus de un bărbat de 29 de ani, din localitate, care nu i-a acordat prioritate de trecere.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, minorul nu posedă permis de conducere, vehiculul nu este înregistrat sau înmatriculat, iar acesta i-a fost încredinţat spre a fi condus de tatăl său de 43 de ani, din localitate.
În cauză s-a întocmit dosar penal, minorul fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană fără permis de conducere” şi ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînregistrat”, iar tatăl său, sub aspectul comiterii infracţiunii de ”încredinţarea unui autovehicul unei persoane care nu deţine permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


Persoană reţinută de către poliţişti pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie

La 01.09.2016, ora 11.25, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată despre faptul că, o femeie de 47 de ani, din localitate a fost victima unei tâlhării.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 01.09.2016, în jurul orei 11.15, în timp ce se deplasa pe o stradă din localitate, victima a fost acostată de un localnic de 29 de ani, care i-a smuls de la gât un lănțișor din aur. Infracțiunea a fost observată de un localnic, care, alarmat de strigătele victimei, i-a cerut agresorului să rămână pe loc.
Acesta s-a conformat și i-a restituit victimei bunurile sustrase, după care a fugit, fiind identificat de polițiști în apropierea podului pietonal care face accesul dinspre strada Chiliei spre strada Schitului.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie, ce va fi soluționat procedural.
Autorul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca, la 02.09.2016, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei cu propunere de arestare preventivă.
Mai nouă Mai veche