Buletin de presă, 8 septembrie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 8 septembrie 2016 - IPJ Suceava
Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

La data de 07.09.2016, în jurul orei 08.35, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, a oprit pentru control pe DJ 178F, din comuna Gălănești, mopedul condus de un localnic de 65 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 07.09.2016, ora 15.30, o patrulă din cadrul Postului de poliție Mitocu Dragomirnei a oprit pentru control pe raza satului Mitocu Dragomirnei, autoturismul condus de un bărbat de 29 de ani din comuna Pătrăuți, care avea montate plăcuțe cu număr de înmatriculare provizorii diferite.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, plăcuța cu numărul de înmatriculare provizoriu montată în partea din față aparține unui alt autoturism și este expirată din data de 14.01.2013, iar plăcuța cu numărul de înmatriculare provizoriu montată în partea din spate, aparține unui alt autoturism și este expirată din data de 20.05.2016.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 06.09.2016, bărbatul a mai fost identificat în trafic și oprit de o patrulă din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești, care i-au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, iar plăcuțele cu numărul de înmatriculare ale autoturismului au fost ridicate pentru lipsa asigurării RCA.
În cauză s-a întocmit dosar penal, bărbatul de 29 de ani fiind reținut de polițiști pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca, la 08.09.2016 să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava pentru stabilirea măsurilor legale ce se impun.

La data de 07.09.2016, ora 14.25, o patrulă din cadrul Secției 15 Poliție Rurală Iacobeni, a oprit pentru control pe DN 17B, pe raza comunei Dorna Arini, autoturismul condus de un bărbat de 35 de ani, din județul Galați.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul figurează ca fiind radiat din data de 24.06.2015 şi nu are drept de circulaţie pe drumurile publice.
Autoturismul a fost indisponibilizat la sediul de poliție, conducătorul auto fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

La data de 07.09.2016, ora 18.30, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, a oprit pentru control pe DJ 178F, în comuna Voitinel, mopedul condus de un localnic de 21 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 07.09.2016, în jurul orei 22.18, un echipaj din cadrul Poliției orașului Broșteni, a oprit pentru control pe DN 17B, autoturismul condus de un tânăr de 26 de ani, din comuna Pojorâta.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Eveniment rutier cercetat de către poliţişti

La data de 07.09.2016, în jurul orei 20.11, în timp ce conducea autoturismul pe str. Vişinilor din municipiul Suceava, un localnic de 28 de ani, a surprins și accidentat ușor un minor de 5 ani, din localitate, care fiind nesupravegheat, s-a angajat în traversarea neregulamentară a străzii, cu o trotinetă, fără să se asigure.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Material lemnos confiscat de poliţişti

La data de 07.09.2016, ora 15.20, o patrulă din cadrul Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama a oprit pentru control pe DJ 176, în comuna Vatra Moldoviței, autoutilitara condusă de un bărbat de 69 de ani, din comuna Slatina, care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, a fost solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta ilegal cantitatea de 1,63 m.c. lemn de foc de esență molid.
Materialul lemnos în valoare de 170 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Vama, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010.

La data de 07.09.2016, ora 19.50, un echipaj mixt poliție-jandarmi a oprit pentru control pe DJ 176, la intersecţia cu DN 17A, în localitatea Vatra Moldoviței, autoutilitara cu remorcă condusă de un bărbat de 29 de ani, din comuna Moldova Sulița, care transporta material lemnos.
Întrucât existau neconcordanțe între cantitatea de material lemnos din documente și cea transportată, s-a solicitat sprijinul specialiștilor Ocolului Silvic Vama, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta cantitatea de 39,52 m.c. lemn rotund de esență molid pentru cherestea, iar în documente era consemnată cantitatea totală de 44,58 m.c. lemn.
Materialul lemnos în valoare de 12.646 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Vama, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010.
Mai nouă Mai veche