Buletin de presă, 25 octombrie 2016 - IPJ Suceava

Ţigări şi alcool de contrabandă în valoare de 5000 de lei confiscate de poliţişti

La data de 24.10.2016, ora 09.45, o patrulă din cadrul Poliției municipiului C-lung Moldovenesc a identificat staționat pe str. Mărțișorului din localitate, un autoturism suspect, la volanul căruia se afla un localnic de 65 de ani, ocazie cu care, în urma verificării interiorului acestuia, a unui alt autoturism aparținând aceluiași bărbat și a unui magazin de haine second hand situat în imediata apropiere și administrat de soția bărbatului, o femeie de 62 de ani din municipiul C-lung Moldovenesc, polițiștii au identificat 470 pachete cu ţigarete de proveniență extracomunitară (9400 bucăţi ţigarete) și 6 sticle cu băuturi alcoolice fără timbru fiscal, pentru care, cei doi soți, nu au putut prezenta documente legale de proveniență.
Bunurile în valoare de circa 5.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

La 24.10.2016, în jurul orei 11.00, un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Gura Humorului, a oprit pentru control pe raza localității, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de un bărbat de 29 de ani, din comuna Păltinoasa.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, termenul de valabilitate al autorizaţiei de circulaţie provizorie pentru autoturism este expirat din data de 21.09.2016.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 24.10.2016, ora 17.05, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată de un localnic de 51 de ani şi un bărbat de 42 de ani, din comuna Ipotești, despre faptul că, au fost implicaţi într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale pe DN 2, înainte de intrarea în comuna Dărmăneşti.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 24.10.2016, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, în afara localităţii, bărbatul de 51 de ani, a depăşit autoturismul condus de bărbatul de 42 de ani, iar la reintrarea pe banda de circulaţie, nu s-a asigurat corespunzător, acroşând autoturismul depășit. Din impact, au rezultat doar pagube materiale.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru bărbatul de 42 de ani și de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru bărbatul de 51 de ani, căruia, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 25.10.2016, ora 00.30, o patrulă din cadrul Poliției municipiului Fălticeni, a oprit pentru control pe strada Pleşeşti Gane din localitate, autoturismul condus de un localnic de 31 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorului auto, i s-a solicitat să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, după care, la spital, a refuzat și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.

La 25.10.2016, ora 02.51, Poliţia municipiului Rădăuţi a fost sesizată despre faptul că, un localnic de 33 de ani, a fost victima unei agresiuni, comise în incinta unei unităţi de alimentaţie publică din localitate.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în seara zilei de 24/25.10.2016, după ce a consumat băuturi alcoolice împreună cu 3 bărbați, victima a plecat împreună cu aceștia, după care a revenit, prezentând leziuni superficiale la nivelul feței.
Aceasta a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
În urma măsurilor operative întreprinse, polițiștii au oprit în trafic, pe str. Dimitrie Dan din localitate, autoturismul în care se aflau agresorii, respectiv conducătorul auto, un bărbat de 30 de ani, din comuna Frătăuții Vechi și cei doi frați ai acestuia, unul de 20 de ani și celălalt de 26 de ani, din aceeași localitate.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul are permisul de conducere suspendat.
În cauză s-a întocmit dosar penal, conducătorul auto fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de „lovire sau alte violențe”, „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat” și ” conducerea unui autovehicul cu o alcoolemie mai mare de 0,80 g/l alcool pur în sânge”, iar față de fraţii săi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „lovire sau alte violențe”.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 24.10.2016, ora 10.00, în timp ce se afla pe strada Fabricii din orașul Milișăuți și încărca împreună cu o altă persoană, mai multe bunuri achiziționate din piață într-un atelaj hipo oprit pe partea dreaptă a drumului, o femeie de 60 de ani, din comuna Grănicești, a fost acroșată și accidentată de un autoturism, al cărui conducătorul auto nu a păstrat o distanță laterală suficientă și care, după impact, a părăsit locul accidentului.
Victima a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
În urma activităților operative derulate de polițiști, conducătorul autoturismului implicat în accident a fost identificat ca fiind un bărbat de 84 de ani, din comuna Grănicești.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție”, ce va fi soluționat procedural.

La 24.10.2016, în jurul orei 16.26, în timp ce conducea autoutilitara pe DN 29, în localitatea Dumbrăveni, un bărbat de 48 de ani, din județul Neamţ, nu a păstrat distanţa regulamentară în mers faţă de autoutilitara condusă în fața sa de un tânăr de 25 de ani, din municipiul Suceava, intrând în coliziune faţă-spate cu aceasta.
În urma impactului, autoutilitara condusă de bărbatul de 48 de ani, a mai intrat în coliziune faţă-spate şi cu autoturismul condus de un bărbat de 67 de ani, din municipiul Suceava.
Din accident, a rezultat vătămarea corporală a unei femei de 64 de ani, din municipiul Suceava, pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 67 de ani.
Cei trei conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche