Fermitate în aplicarea legii: cinci hoți și tâlhari au ajuns în arestul IPJ Suceava

Poliţiştii au atras în nenumărate rânduri atenţia că nu tolerează comportamente de tip antisocial ne natură a induce sentimentul de insecuritate civică şi vor da dovadă de fermitate maximă în aplicarea legii, astfel încât cetăţenii să perceapă comunitatea suceveană ca fiind una sigură şi civilizată.
În ultimele zile identificarea şi tragerea la răspundere penală a autorilor de tâlhării şi furturi a fost o prioritate a poliţiştilor suceveni. Peste 20 de poliţişti judiciarişti au lucrat la documentarea unor cauze de tâlhărie şi furt, reuşind identificarea persoanelor bănuite, asigurarea materialului probator şi reţinerea a 5 tineri şi introducerea acestora în arestul IPJ Suceava.
După documentarea temeinică a cauzelor, poliţiştii au dispus măsuri ferme , conform legii, toţi participanţii la punerea în executare a rezoluţiei infracţionale fiind reţinuţi şi introduşi în arestul IPJ Suceava.

La 24.10.2016, în urma cercetărilor efectuate de polițiștii Biroului Investigații Criminale Suceava, în cauzele privind tâlhăriile comise în timpul zilei, prin smulgerea de obiecte, una la 14.09.2016, ora 14.50, asupra unei tinere de 21 de ani din municipiului Suceava, căreia i s-a sustras un telefon mobil în valoare de 400 lei, o faptă la 23.09.2016, ora 12.15, asupra unei femei de 67 de ani, din municipiul Suceava, care a fost deposedată de o poșetă cu bani și documente, prejudiciul fiind de circa 300 lei și una la 24.09.2016, ora 12.35, asupra unei femei de 78 de ani din municipiul Suceava, căreia i s-a sustras poșeta cu bani și documente, prejudiciul fiind de circa 450 lei, autorii faptelor au fost identificați ca fiind trei minori, unul de 16 ani şi ceilalți doi de 15 ani, toți din comuna Șcheia.
În urma probatoriului administrat, cei trei au fost reţinuți preventiv pentru 24 ore şi încarcerați în arestul I.P.J. Suceava. Ulterior, aceştia au fost prezentaţi Judecătoriei Suceava cu propunere de arestare preventivă, fiind emise mandate pentru toţi cei trei tineri şi reintroduşi în arest.

De asemenea, la 24.10.2016, în urma cercetărilor efectuate de polițiștii Biroului Investigații Criminale Suceava, în cauza privind furtul din noaptea de 03/04.07.2016, dintr-o bucătărie a locuinţei unei femei de 67 de ani din municipiul Suceava, căreia i s-a sustras o borsetă cu diverse produse, în valoare de circa 300 lei, autorul faptei a fost identificat ca fiind un bărbat de 43 de ani, din oraşul Cajvana.
Suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore şi încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de arestare preventivă.

Tot la 24.10.2016, ora 10.00, polițiștii Secţiei 5 Poliţie Rurală Dărmăneşti l-au identificat pe raza localităţii Pătrăuţi, pe un bărbat de 27 de ani, din localitate, față de care, la 29.09.2016, Judecătoria Suceava a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de „tâlhărie calificată”.
În baza mandatului, bărbatul, urmărit la nivel național, a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia celor care nesocotesc normele legale că vor acţiona în continuare cu fermitate maximă, comportamentele de tip antisocial de natură a afecta gradul de siguranţă al cetăţenilor nefiind tolerate.
Mai nouă Mai veche