Trimitere în judecată: Flore Nechita, tâlhărie calificată

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Nechita Flore pentru săvârşirea a două infracţiuni de „Tâlhărie calificată” prev. de art. 233, art. 234 alin. (1) lit. a) din C. pen. cu aplicarea art. 38 alin. (1) din C. pen., constând în aceea că:

La data de 08.09.2016, în jurul orelor 18:30, în timp se afla pe raza mun. Vatra Dornei, str. Runc,jud. Suceava inculpatul Nechita Flore a ameninţat-o cu acte de violenţă şi cu un cuţit pe persoana vătămată S.C., sustrăgându-i un portofel în care se aflau documentele de identitate şi suma de 300 lei.
În aceiași zi, în jurul orelor 20:00, tot în timp se afla pe raza mun. Vatra Dornei, str. Runc, jud. Suceava inculpatul a lovit-o, ameninţat-o cu acte de violenţă şi cu un cuţit pe persoana vătămată C.F.G., sustrăgându-i un telefon mobil marca Samsung Galaxy Grand Prime, un pachet cu ţigări marca Winchester, precum şi suma de 120 lei. În urma leziunilor suferite persoana vătămată C. F. G. a necesitat 1-2 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Vatra Dornei.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Prim-procuror
Bazeliuc Dumitru
Mai nouă Mai veche