Trimitere în judecată: Viorel Boieciuc, tentativă la violenţă în familie

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpatului BOIECIUC VIOREL, cercetat în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de „tentativă la violenţă în familie”.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:
Inculpatul Boieciuc Viorel este tatăl persoanei vătămate S. M. şi locuieşte împreună cu aceasta în acelaşi imobil din satul Părhăuţi. La data de 13 august 2016, persoana vătămată S.M. s-a deplasat la un local public din satul Părhăuţi, consumând în compania altor persoane o cantitate mare de băuturi alcoolice. În jurul orelor 21:00 cu aproximaţie acesta s-a deplasat spre domiciliu, în stare de ebrietate.
La scurt timp după sosirea sa la domiciliu a revenit acasă şi tatăl său, inculpatul Boieciuc Viorel, şi acesta aflându-se în stare avansată de ebrietate.
Datorită unei discuţii în contradictoriu, pe fondul stării avansate de ebrietate în care se afla, inculpatul a luat o coasă şi cu aceasta a lovit victima în plan orizontal, producându-i o plagă înţepat-tăiată în regiunea vertebro-dorsală.
Persoana vătămată a părăsit în fugă curtea casei, iar fraţii victimei au apelat Dispeceratul 112 solicitând prezenţa unui echipaj medical la faţa locului.
Persoana vătămată a fost transportată ulterior la Spitalul judeţean de urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava unde i-au fost acordate îngrijiri medicale.
Conform concluziilor cuprinse în raportul medico-legal întocmit de medicul legist din cadrul S.M.L. Suceava, victima a prezentat contuzii cu excoriaţii în regiunea craniană şi claviculară dreaptă şi plăgi tăiate în regiunea scapulară stângă şi vertebro-dorsală, leziuni ce au necesitat în vederea vindecării un număr de 14-16 zile îngrijiri medicale.
Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PRIM PROCUROR,
Lucian Stănescu
Mai nouă Mai veche