Arestare preventivă: Ioan Gheorghe Cuțitariu - viol, tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Suceava arestarea preventivă a inculpatului CUȚITARIU IOAN - GHEORGHE, aflat în stare de reţinere, sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni de lipsirea de libertate în mod ilegal, faptă prevăzută de art.205 alin.1 din Codul penal, a unei infracţiuni de viol, faptă prevăzută de art.218 alin.1 şi alin.3 lit. f din Codul penal şi a unei infracţiuni de tâlhărie calificată, faptă prevăzută de art.233 raportat la art.234 alin.1 lit. d) din Codul penal, totul cu aplic. art.38 alin.1 şi art.77 lit. a, ambele din Codul penal, comise asupra persoanei vătămate B. C., și pentru comiterea unei infracţiuni de lipsirea de libertate în mod ilegal, faptă prevăzută de art.205 alin.1 din Codul penal şi a unei infracţiuni de tâlhărie calificată, faptă prevăzută de art.233 raportat la art.234 alin.1 lit. d) din Codul penal, totul cu aplic. art.38 alin.1 şi art.77 lit. a, ambele din Codul penal, comise asupra persoanei vătămate B.G.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că în noaptea de 18/19.09.2016, în jurul orei 00.00, în timp ce numiţii B.G. și B.C., ambii din sat. Tişăuţi, com. Ipoteşti, jud. Suceava, aşteptau un autoturism de ocazie în faţa Primăriei din localitatea Mitocul Dragomirnei, jud. Suceava, au fost urcaţi cu forţa într-un autoturism de culoare neagră, în care se aflau patru tineri de etnie rromă, printre care şi inculpatul Cuţitariu Ioan-Gheorghe. După ce au ajuns în mun. Suceava, la intersecţia cu str. Grigore Alexandru Ghica, s-au deplasat spre com. Dărmăneşti. Autorii au oprit autoturismul pe un câmp şi sub ameninţarea unui cuţit i-au agresat fizic pe cei doi, le-au sustras mai multe bunuri, printre care două telefoane mobile şi suma de 500 lei. De asemenea, toţi cei patru autori, au întreţinut pe rând acte sexuale normale cu numita B.C., prin constrângere şi împotriva voinţei acesteia.

La data de 14.03.2017 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Suceava a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului CUȚITARIU IOAN-GHEORGHE pentru o durată de 30 de zile.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanțelor de comitere a faptelor şi a stabilirii răspunderii penale a tuturor participanților.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PURTĂTOR DE CUVÂNT,
PROCUROR,
Georgescul Ruxandra – Andreea
Mai nouă Mai veche