Rujeola confirmată pentru copilul care a murit joi la Spitalul Județean Suceava. Diagnosticul a fost confirmat și la un bebeluș din zona Rădăuți și se așteaptă rezultatele pentru alți trei bebeluși din Suceava și Gura Humorului


Laboratorul Institutului Național Cantacuzino a confirmat, luni, diagnosticul de rujeolă în cazul băiețelului de doi ani, din Mitocu Dragomirnei, care a murit săptămânia trecută, joi, 4 ianuarie, în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Suceava.

Copilul a fost internat la 2 ianuarie cu o stomatită aftoasă. Starea i s-a agravat miercuri, 3 ianuarie, pe corpul copilului apărând o erupție. Decesul a fost înregistrat în dimineața zilei de joi, 4 ianuarie.

Copilul avea un status imunitar scăzut, nevaccinat din cauza stării de sănătate la momentul prezentării la medicul de familie. DSP a dispus o anchetă epidemiologică pentru a stabili cum s-a transmis rujeola la copil. Medicul de familie a pus la dispoziția DSP documentele medicale în acest caz și a fost purtată o primă discuție privind situația din comunitate. DSP a solicitat și Spitalului Județean Suceava întreaga documentație medicală.

Luni dimineață a fost confirmată rujeola și pentru un băiat de șase luni, dintr-un sat din zona Rădăuți, care între timp a fost externat.

DSP așteaptă rezultatele pentru alte trei suspciuni de rujeolă: o fată de zece luni dintr-o comună de lângă Suceava, un băiat de șapte luni și o fată de zece luni, amândoi din sate de lângă Gura Humorului.

Menționăm că vaccinarea antirujeolică se face la vârsta de nouă luni.

În 2017, în Suceava a fost confirmat diganosticul rujeolă pentru trei persoane de 8 luni, un an și 27 de ani.
Mai nouă Mai veche