FOTO Klaus Iohannis a oferit Drapelul Național Cetății de Scaun a Sucevei

Președintele Klaus Iohannis, a oferit, miercuri, Drapelul Național al României Cetății de Scaun a Sucevei, fosta reședință a voievozilor Moldovei.

Ceremonia oferirii Drapelului Național Cetății de Scaun a Sucevei a avut loc miercuri. Anterior, președintele Klaus Iohannis a depus o coroană de flori la bustul unionistului Iancu Flondor. Tot miercuri, șeful statului a vizitat Muzeul de Istorie din Suceava.

La ceremonia de la Cetatea de Scaun a Sucevei au participat reprezentanți ai administrației publice locale și județene. A fost prezent și primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

„Las în Cetatea de Scaun, ca simbol şi mesaj de unitate și de prezență a statului român în această străveche Cetate de Scaun acest drapel al României, un drapel național”, spus Klaus Iohannis.

Șeful statului a făcut referire și la faptul că Cetatea de Scaun nu a fost niciodată cucerită.

„Ne aflăm în locul care nu a fost niciodată cucerit, la Cetatea de Scaun. Este un simbol al capacităţii şi hotărârii românilor, oamenilor acestor locuri, care, timp de generaţii, au apărat ce au avut mai valoros, ce au avut mai important: libertatea, identitatea naţională şi drepturile lor de oameni liberi”, a mai spus Klaus Iohannis.

Primarul Ion Lungu și președintele CJ Gheorghe Flutur i-au oferit președintelui medalii și distincții.

















Mai nouă Mai veche