FOTO Școala de Jandarmi Fălticeni a împlinit zece ani

Școala se află într-un moment de sărbătoare pentru Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, care împlinește un deceniu de existență, motiv de mândrie și onoare, atât pentru cei care au pus bazele acestei instituții de învățământ militar, cât și pentru noi, cei care ne-am asumat rolul de a oferi o educație de calitate viitorilor tineri jandarmi.

Astăzi, la 10 ani de la înfiinţarea Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, colonelul dr. Ilie Nuţu a lansat cartea „Istoria Regimentului 16 Dorobanţi din Fălticeni”. Acest regiment condus de generalul Constantin Neculcea a intrat în Bucovina dinspre Fălticeni pe 6 noiembrie 1918.

La eveniment au fost prezenţi distinși invitați după cum urmează, prefectul județului Suceava Mirela Adomnicăi, primarul municipiului Fălticeni Cătălin Coman, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava domnul Gheorghe Niță, inspectorul șef al I.S.U. Bucovina domnul colonel Costică Ghiață, prim adjunct al Inspectoratului de Jandarmi Suceava colonel Iacob Iulian, directorul Muzeului Bucovinei domnul Emil Ursu și reprezentanți ai primăriilor comunelor limitrofe municipiului Fălticeni.

În continuare, corul "Glasul Bucovinei" condus de preotul militar Iconom Stavrofor Simion Cătălin au încântat invitații cu un microrecital de cântece patriotice. A urmat alocuțiunea domnului comandant colonel Ionel Postelnicu și alocutiunile invitaților.

Activitatea festivă s-a încheiat cu o expoziție de artă plastică duoscopică, a pictorului Gabriel Todica.







Mai nouă Mai veche