Procurorii au pus în mișcare acțiunea penală față de Iulian Chetrariu pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă

La data de 15.11.2018, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Suceava arestarea preventivă a unui bărbat în vârstă de 26 de ani, din com. Mitocu Dragomirnei, jud. Suceava cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de vătămarea corporală din culpă, faptă prev. de art. 196 alin. (2),(3) din Codul penal şi ucidere din culpă, faptă prev. de art. 192 alin.(2) din Codul penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin.(2) din Codul penal.

Astfel cum rezultă din probatoriul administrat până în acest stadiu al cercetărilor, la data de 14.11.2018, ora 13:12, inculpatul se deplasa la volanul autoturismului personal marca Audi A8, pe Bld. Ştefan cel Mare din Mun. Suceava, moment în care, în perimetrul trecerii pentru pietoni din zona Palatului de Justiţie, a suprins şi accidentat o persoană de sex feminin în vârstă de 40 de ani, care conducea un cărucior în care se afla fiica sa, în vârstă de 1 an şi 6 luni şi care s-a angajat în traversarea părţii carosabile a B-dului Ştefan cel Mare, pe marcajul pietonal.

S-a mai constatat că inculpatul circula cu o viteză total neadaptată regimului de trafic rutier din zonă, reuşind după impact să oprească autoturismul la o distanţă de peste 70 m faţă de trecerea pentru pietoni, cele două victime fiind proiectate în zona trotuarului din partea dreaptă, la distanţe de 20 până la 40 m faţă de marcajul pietonal.

În urma accidentului, femeia în vârstă de 40 ani, a decedat în scurt timp la U.P.U. - Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf. Ioan cel Nou Suceava ca urmare a multiplelor leziuni suferite, iar pentru minora de 1 an şi 6 luni s-a stabilit un diagnostic prezumtiv: stare de comă ca rezultat al traumatismelor, politraumatism prin accident rutier, TCC, hemoragie subarahnoidiană, traumatism toraco-abdominal, contuzie pulmonară, contuzie hepatică.

La data de 15.11.2018, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Suceava cu propunere de luare a măsurii arestării preventive a inculpatului pentru o durată de 30 de zile.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanțelor de comitere a faptelor şi a stabilirii răspunderii penale. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Mai nouă Mai veche