Șoferul vinovat de accidentul mortal de la Tribunal a fost reținut în arestul IPJ Suceava



Șoferul care a provocat accidentul rutier mortal produs miercuri la amiază lângă Palatul de Justiție din Suceava a fost reținut pentru 24 de ore în arestul IPJ Suceava. Joi, procurorul de caz va decide dacă bărbatul va fi prezentat instanței cu propunerea arestării preventive pe o perioadă de până la 30 de zile.

Miercuri, în jurul orei 13.00, Iulian Chetrariu (foto), în vârstă de 26 de ani, din Mitocu Dragomirnei, circula dinspre Areni spre Centru, pe banda a doua a străzii Ștefan cel Mare. Pe trecerea de pietoni de la intersecția cu strada Anastasie Crimca, lângă Tribunalul Suceava, se angajase în traversarea străzii o femeie care împingea un căruț cu un copil de un an și jumătate. Femeia traversase deja cele două benzi de pe sensul spre Areni și a fost lovită când a intrat pe banda a doua de pe sensul spre Centru.



Accidentul a fost suprins de o cameră de supraveghere. În imagini se poate observa că femeia a început să fugă când a văzut mașina care venea cu viteză, dar a fost lovită în plin. În urma impactului femeia a fost aruncată pe trotuar, la o distanță de aproape 50 de metri de trecerea de pietoni. Trecătorii s-au repezit să o ajute, dar femeia era inconștientă. Ea a fost preluată de salvatori, dar manevrele de resuscitare nu au dat rezultate.

Femeia în vârstă de 40 de ani a murit la spital, iar copilul de un an și șase luni se află în comă. Victima era maiorul Irina Cristina Airinei, fost purtător de cuvânt al Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni.



Șoferul a declarat ulterior că nu a frânat pentru că ar fi intenționat să evite impactul virând dreapta spre prima bandă.



Pe același subiect:
Mai nouă Mai veche