VIDEO Șase indivizi din clanul Bucevschi din Dornești au fost băgați în arest. Cum făceau contrabandă în stil mare cu țigări și motorină și cum au căzut în plasa ofițerilor de la combaterea crimei organizate. Pistoale și sume uriașe de bani au fost găsite în casele suspecților



Joi, 30 mai 2019, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Ialomița au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Ruben Bucevschi, Betuel Bucevschi, Mihai Marian Bucevschi, Beniamin Bucevschi, David Gefry Bucevschi și Constantin Cristi Bucevschi pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă.

În fapt s-a reţinut că, în perioada 2017-2019, inculpatul Constantin Cristi Bucevschi a constituit un grup infracțional organizat împreună cu inculpații Betuel Bucveschi, Beniamin Bucevschi, Ruben Bucevschi, David Gefry Bucevschi și Mihai Marian Bucevschi, având ca scop săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu produse petroliere și țigarete provenind din spațiul extracomunitar și totodată a desfășurat activități de colectare, deținere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere și vânzare de astfel de bunuri.

Din investigaţiile efectuate şi probele administrate până în prezent a rezultat faptul că membrii grupului infracţional au achiziționat din Ucraina și transportat pe teritoriul României, prin intermediul conductorilor de tren, cantități importante de țigarete nemarcate sau marcate necorespunzător, precum și motorină, în vederea comercializării acestora.

Astfel, inculpații preluau marfa de contrabandă, pe care o depozitau inițial într-un imobil dezafectat, situat în apropierea căii ferate, urmând ca ulterior marfa să fie încărcată și transportată la persoanele interesate și foarte atent verificate de către membrii grupării.



S-a reţinut faptul că, garnitura de tren folosită de către membrii grupului pentru introducerea produselor de contrabandă, a efectuat în medie 6 curse pe zi, cu aceiași conductori de tren, iar la un transport inculpații introduceau în țară un număr de 4-6 baxuri cu țigarete de proveniență ucraineană, precum și 1-2 tone de motorină pe zi.

Motorina era comercializată imediat unor persoane de pe raza localității Milișăuți, județul Suceava, deținătorii unor societăți cu profil agricol.

Pentru a asigura succesul activităţilor infracţionale, membrii grupului infracţional organizat au modificat elemente și componente de caroserie ale autovehiculelor destinate transportului de țigări, pentru a disimula existența în interior a acestora.

S-a reţinut faptul că, inculpații Betuel Bucveschi, Beniamin Bucevschi, Ruben Bucevschi, David Gefry Bucevschi și Constantin Cristi Bucevschi, sub coordonarea directă a inculpatului Mihai Marian Bucevschi, aveau rolul de a prelua produselor extracomunitare de la garniturile de tren, de a le transporta la imobilul aparținând lui Mihai Marian Bucveschi, precum și la diferiți clienți, de a asigurara paza sau de a intermedia comercializarea acestora la prețul stabilit de Mihai Marian Bucevschi.

De asemenea,în urma cercetările efectuate în cauză, s-a constatat faptul că inculpatul B.B. avea rolul de a ține legătura cu conductorii trenurilor, de a asigura paza și transportul motorinei la imobilul aparținând inculpatului Mihai Marian Bucevschi, precum și de a transporta țigaretele de contrabandă la locuința sa, țigarete pe care ulterior le comercializa către terțe persoane.

Miercuri, 29 mai 2019, s-a procedat la oprirea în trafic a unei autoutilitarei în care se aflau inculpații B.B. și B.D.G., în autoutilitară fiind descoperită cantitatea de aproximativ 2400 litri de motorină.

La data de 29 mai 2019, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Ialomița împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București și Serviciului de Combaterea Criminalității Organizate Ialomița au efectuat 13 percheziții domiciliare, pe raza municipiului București și a județelor Ialomița și Suceava, fiind puse în executare 10 mandate de aducere.

Cu ocazia efectuări perchezițiilor domiciliare au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 9.000 de litri de motorină, 5 instalații artizanale folosite la sustragerea de carburant, 8 butelii cu gaz refrigerant, un pistol cu aer comprimat deținut fără autorizație și 200 de litri de ierbicid, aproximativ 2.500 de pachete de țigări de contrabandă, 355.807 lei, 71.650 de lire sterline, 31.430 de euro, 11.000 de dolari, 6 telefoane mobile și 4 cartele SIM.

În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii, prin indisponibilizarea a 12 autoturisme.

La data de 30 mai 2019, inculpații reținuți au fost prezentați Tribunalului Ialomița cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, iar prin încheierea de şedinţă din data de 30 mai 2019, instanţa de judecată a admis cererea formulată de către procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Ialomița.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul cadrelor de jandarmi.
Mai nouă Mai veche