VIDEO Dăncilă și Fifor reacționează în scandalul Elicopterul: „E plătit din fondurile PSD”. Ce ascund șefii PSD despre sursa banilor

Șefii PSD au dat explicații după ce StiriSuceava.net a scris că premierul Viorica Dăncilă se deplasează cu un elicopter în turneul electoral de zilele acestea prin Moldova, singura regiune din țară fără autostrăzi. 

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, vineri, la Iași: „Am venit de foarte multe ori cu maşina. Este prima oară când vin cu elicopterul. Am spus că o să vin în fiecare judeţ al ţării. Ca să pot ajunge în fiecare judeţ trebuie să apelez de multe ori şi la acest mijloc de transport, dar am venit de fiecare dată cu maşina”.



Întrebată dacă ştie cât durează să ajungi cu maşina la Iaşi din Bucureşti, Viorica Dăncilă a răspuns: „Probabil acesta este şi motivul pentru care facem toate eforturile pentru a putea dezvolta infrastructura în România”.

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a precizat că elicopterul este plătit din fondurile PSD.

„Este un elicopter angajat de PSD, vă spun lucrul acesta în calitate de secretar general al partidului. E plătit de PSD, din fondurile de la PSD”, a susţinut Fifor.

Ce nu a spus ministrul Mihai Fifor este că fondurile PSD provin tot din bugetul de stat, în condițiile în care partidul aflat la guvernare este subvenționat cu zeci de milioane de euro anual prin Autoritatea Electorală Permanentă.

În iulie, PSD a primit 2,4 milioane de euro subvenții de la bugetul de stat.

StiriSuceava.net a relatat, joi după-amiază, că premierul Viorica Dăncilă și ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, au plecat de la Suceava la Iași cu un eclipoter privat.

Citește și:
Mai nouă Mai veche