IPJ Suceava: Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță publică desfășurată de polițiști


În perioada 29.08.-01.09.2019, Serviciul Investigații Criminale Suceava a organizat o acțiune punctuală pe raza județului pe linia prevenirii și combaterii faptelor de natură judiciară, respectiv a infracțiunilor contra persoanei și patrimoniului, la care au fost angrenați și polițiști din cadrul structurilor de ordine publică și rutieră.
Au fost constatate 30 de infracțiuni, din care 6 în flagrant și au fost aplicate 203 sancțiuni contravenționale, în valoare de 83.737 lei. S-au mai reținut 18 permise de conducere, din care 5 pentru alcool și 13 pentru alte cauze și s-au retras 10 certificate de înmatriculare.

Exemplu:
La 29.08.2019, în jurul orei 11.00, la domiciliul unui bărbat de 94 de ani din municipiul Fălticeni, s-a prezentat o persoană de sex masculin, care s-a prezentat ca fiind angajatul unei firme de utilități și i-a solicitat suma de 83 de lei, reprezentând contravaloarea unor verificări pe care trebuie să le facă. Persoana vătămată i-a înmânat bărbatului o bancnotă de 100 lei, iar acesta, sub pretextul că merge să-i aducă restul a ieșit din curte și a revenind la scurt timp, solicitând încă 100 lei, întrucât prețul total al verificării ar fi de 183 de lei. Ulterior, la aceeași dată, în jurul orei 16.30, folosind aceeași strategie, bărbatul s-a prezentat la domiciliul unei localnice de 79 de ani și i-a solicitat suma de 63 lei, reprezentând contravaloarea unor verificări pe care trebuie să le facă. În urma activităților operative întreprinse de polițiști, autorul faptelor a fost identificat ca fiind un localnic de 43 de ani. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii a două infracțiunii de înșelăciune, ce va fi soluționat procedural.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.