FOTO VIDEO Pădurarul din reportajul Recorder, bătut cu sălbăticie de hoții de lemne din Moldovița. Cine protejează Mafia Lemnului din județul Suceava



Mafia Lemnului din Suceava nu mai are limite! Un pădurar care a apărut în reportajul realizat e Recorder despre furtul de lemne din pădurile județului Suceava a fost bătut cu sălbăticie de indivizi implicați în afacerile ilegale din zona forestieră.

În fotografii îl vedeți pe Răzvan Cenușă, pădurar la Ocolul Silvic Moldovița. După ce a apărut în reportajul Recorder despre Mafia Lemnului din județul Suceava, Răzvan Cenușă a fost luat la ochi de hoții de lemne. După ce șeful ocolului silvic a fost forțat să demisioneze, iar instituțiile statului au început cu greu să investigheze furtul masiv din zonă, hoții de lemne au hotărât să-i de o corecție pădurarului.

Joi după-amiază, Răzvan Cenușă a fost atacat cu sălbăticie de unul dintre afaceriștii din zonă, care împreună cu ginerele său controlează parte dintre exploatările forestiere, dar au și alte afaceri în localitate. Mai mult, agresorul i-a vandalizat și autoturismul.

Răzvan Cenușă spune că, în afară de reportajul Recorder, el a stârnit mânia hoților de lemne după ce a sesizat poliția pentru că și-a descoperit semnătura falsificată în mai multe documente ale ocolului silvic. Documentele întocmite în fals erau menite să acopere furtul de lemne și să-i fie puse în cârcă explotări ilegale din zonă.

Joi după-amiază, după ce a fost agresat, Răzvan Cenușă a sesizat Poliția, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală pentru loviri și alte violențe.

Un reportaj publicat recent de Recorder demonstrează că Mafia Lemnului din zona de munte a județului Suceava este controlată și protejată politic prin afaceriștii, consilierii locali și primarii din zonă.

Detalii despre cine sunt hoții de lemne, în materialul video:



Pădurarul Răzvan Cenușă a fost bătut de hoții de lemne la doar o zi după ce comuna Moldovița a fost vizitată de președintele USR, deputatul Dan Barna, candidat al Alianței USR Plus la alegerile prezidențiale.

Dan Barna s-a întâlnit cu Tiberiu Boșutar și cu alți localnici din zonă care luptă împotriva tăierilor ilegale.

Parlamentarul a încercat să ajungă într-o zonă în care au fost găsite îngropate în pământ cioate de copaci tăiați ilegal, dar drumul i-a fost blocat cu o barieră care până miercuri stătea permanent deschisă.



Până la ora transmiterii acestei știri, polițiștii suceveni nu au luat nicio măsură față de agresor.







Mai nouă Mai veche