Accident de muncă mortal la un gater din Dorna Arini. Un bărbat a fost gâtuit de hainele prinse într-un utilaj


Marți, 19 noiembrie 2019, ora 07.18, un bărbat din comuna Dorna Arini, a sesizat prin 112 faptul că a găsit un muncitor decedat în curte.

Cu ocazia efectuării de verificări și a audierii administratorului societăți SC Lemn Com SRL din comuna Dorna Arini a rezultat că în dimineața de 19.11.2019, în jurul orei 07.00, s-a deplasat în punctul de lucru al societății, unde l-a găsit pe bărbatul de 61 ani, din municipiul Vatra Dornei, decedat lângă o pendulă folosită la tăierea lemnelor de foc.

Bărbatul era angajat al societății de aproximativ un an de zile, iar marți dimineața, în timp ce tăia niște lemne de foc la un utilaj denumit pendulă, bara pătrată de angrenaj valțuri i-a prins articolele de îmbrăcăminte pe care le-a înfășurat pe corp, până în zona gâtului.
La fața locului s-a deplasat și un echipaj medical, care a constatat decesul persoanei în cauză.
A fost anunțat CML Câmpulung Moldovenesc în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzelor producerii decesului.
S-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: „ucidere din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.