Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava lucrează cu 66% din resursa umană



Coordonatorul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, secretarul de stat Ionel Oprea, a prezentat în şedinţa operativă de miercuri, de la Palatul Administrativ, conceptul noului ATI ce se va amenaja în proximitatea Secţiei de Boli Infecţioase a unităţii medicale, a informat Prefectura Suceava.

Secţia ATI se va amenaja într-un ansamblu de containere şi va fi structurată pe două circuite - COVID-19 şi non-COVID, inclusiv două garderobe cu filtru de acces, ce va permite reluarea activităţii în ambulatoriu, potrivit agerpres.ro.

Potrivit lui Oprea, după finalizarea acestei investiţii, SJU Suceava ''va deveni etalon la nivel de ţară şi se va şterge imaginea formată acum o lună şi ceva, imagine care nu este definitorie pentru această unitate medicală''.

Totodată, coordonatorul SJU Suceava a precizat că aproximativ 1.000 de angajaţi din rândul personalului medical sunt testaţi negativ, iar aceştia vor putea reveni la serviciu, în prezent unitatea medicală fiind la 66% din capacitatea medicală din punct de vedere al resursei umane.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a prezentat un decalog al priorităţilor, rezultat din ''necesităţile identificate de conducerea medicală militară''.

Acest decalog include salvarea de vieţi, înfiinţarea unui laborator propriu al SJU dotat şi utilat la cele mai înalte standarde, dezvoltarea sistemului informatic şi protecţia împotriva atacurilor cibernetice, asigurarea unei gestiuni integrate în farmacia proprie a unităţii medicale, prin introducerea nu numai a medicamentelor necesare, dar şi a echipamentelor şi materialelor de protecţie pentru a se preveni eventuale disfuncţionalităţi în evidenţa şi utilizarea acestora, cooptarea unui medic epidemiolog care să asigure, să monitorizeze şi să dezvolte circuitele epidemiologice ale SJU, construirea filtrelor de acces şi păstrarea funcţionalităţii lor, dotarea centrului de hematologie pentru a putea oferi protecţie, având în vedere că Suceava este un generator de anticorpi de plasmă, punerea în aplicare a Planului de reacţie şi a Planului de monitorizare, pentru o bună gestionare a situaţiei de criză, managementul resursei umane şi o comunicare internă şi externă eficientă şi benefică.

La şedinţa operativă de miercuri a mai participat managerul ales al SJU, Anatolii Burzdugan, dar şi directorul medical al unităţii, Valeriu Gavrilovici, care vor prelua de la medicii militari conducerea interimară a SJU Suceava, începând cu 1 mai.

În context, preşedintele CJ Suceava a solicitat noii conduceri interimare să informeze imediat atât Consiliul de Administraţie al spitalului, cât şi administraţia judeţeană în legătură cu problemele cu care se confruntă, pentru a putea oferi imediat sprijinul necesar. De asemenea, el a insistat asupra unei comunicări externe transparentă şi obiectivă, pentru ca cetăţenii să fie informaţi corect, să cunoască modul în care sunt asigurate serviciile medicale de către unitatea spitalicească, dar şi pentru ''a se evita dezinformarea şi propagarea unor ştiri nereale''.
Mai nouă Mai veche