9,84 metri cubi de lemn transportat în plus față de aviz, confiscat de polițiști


Joi, 14 mai 2020, la ora 12.20, lucrătorii SPR 14 Poliție Rurală Vama, în baza planului propriu de acțiune și în baza unor informații, au identificat și oprit în trafic pe raza com. Frumosu, DJ 176, ansamblul format din cap tractor marca Mercedes Actros și remorca, condus de Petru R., de 36 ani, din comuna Mănăstirea Humorului, acesta transportând material lemnos.

Cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit că există neconcordanțe între avizele emise și cantitatea de material lemnos din ansamblul indicat, motiv pentru care a fost condus la sediul Depozitului de Material Lemnos Dragoșa, aparținând Ocolului Silvic Vama, în vederea inventarierii și aplicării prevederilor legale.

S-a constatat astfel că bărbatul transporta fără documente de proveniență cantitatea de 9,84 mc lemn lucru rășinoase în plus față de avizele de însoțire primare prezentate unde era menționată cantitatea de 18,30 mc lemn gater rășinoase și cantitatea de 28,38 mc lemn gater rășinoase, ce a fost confiscată și predată în custodia organelor silvice.

Conducătorul auto fiind sancționat cu amendă în valoare de 5.000 lei conform Legii 171/2010. Verificările vor fi continuate în vederea stabilirii provenienței materialului lemnos confiscat de la contravenient.
Mai nouă Mai veche