Comunicarea simbolică în creația lui Mircea Eliade

Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării (FLSC), în colaborare cu Centrul de Reușită Universitară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, continuă dezbaterile academice dedicate studenților de la Specializarea Comunicare şi Relaţii Publice. Dacă prima serie a întâlnirilor a avut ca invitați specialiști din domeniul public, care au evidențiat importanța comunicării în spectrul managementului organizațional din sectorul administrativ al instituțiilor statului, după această perioadă de izolare individuală și distanțare fizică, dezbaterile academice care vor urma vizează tematici de interes nu numai pentru studenții de la Comunicare și Relații Publice, ci și pentru cei de la Litere sau de la programele de masterat Literatura română în context european și Limbă și comunicare.

Astfel, joi, 21 mai, când se împlinesc 29 de ani de la moartea violentă a exegetului Ioan Petru Culianu, începând cu ora 18:00, invitatul on-line al Facultății de Litere și Științe ale Comunicării și al Centrului de Reușită Universitară va fi prof. univ. dr. Marcel Tolcea, de la Catedra de Filozofie și Științe ale Comunicării a Universității de Vest din Timișoara, specialist în comunicare și jurnalism, traducător al lui René Guénon în limba română, dar și un analist distinct în contextul criticii operei lui Mircea Eliade, prin metoda abordată. Despre lucrarea sa, „Eliade, esotericul”, reputatul cercetător israelian al Cabalei, originar din România, Moshe Idel, afirmă că este cel mai complex studiu despre Eliade și esoterism, scris în limba română. Tema serii de joi, dedicată studenților, va urmări decriptarea viziunii lui Mircea Eliade referitoare la raportul existent între comunicarea simbolică și potențele imaginarului colectiv care guvernează istoric societatea și individul.

Dezbaterile academice organizate de Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării (FLSC) și Centrul de Reușită Universitară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava vor fi prezente și în următorul an universitar, prin implicarea studenților într-un context dedicat aprofundării noțiunilor și principiilor acumulate pe parcursul programului academic de studii. Totodată, acest demers reprezintă inclusiv o modalitate de a relaționa cu cercetători din alte medii universitare sau cu practicieni din domenii conexe de referință, în vederea formării viitorilor absolvenți de la Comunicare și Relații Publice în specialiști pregătiți pentru piața muncii.
Mai nouă Mai veche