Grădinițele din Cernăuți își vor relua în curând activitatea



Departamentul învățământului anunță redeschiderea grădinițelor cernăuțene după perioada de carantină și a inițiat achiziționarea soluțiilor și utilajelor necesare pentru asigurarea respectării cerințelor medicului-șef sanitar de stat. Despre aceasta anunță Consiliul orășenesc Cernăuți.

Prima achiziție fost făcută, estimându-se la 790 mii grivne. Potrivit șefului Departamentului pentru învățământ, Serhii Martiniuk, pentru personalul grădinițelor au fost procurate 9,2 mii de măști de protecție de folosință multiplă, iar pentru minori 5,1 rulouri de prosoape de hârtie.

Pentru efectuarea dezinfectării au fost achiziționate 110 killograme de soluție specială SanilitST, 600 litri de soluție Manorm Expert pentru dezinfectarea mâinilor.

Pentru fiecare grădiniță au fost procurate pirometri pentru a efectua controlul temperaturii corpului la copii.

„Pentru noi este important să creăm condiții corespunzătoare pentru asigurarea securității micuților la grădinițe. După ce comisia regională a situațiilor de urgență va aproba redeschiderea grădinițelor, a doua zi micuții vor putea deja păși pragul instituțiilor preșcolare”, a specificat Serhii Martiniuk, șeful Departamentului Învățământ din cadrul primăriei Cernăuți.

Agenția BucPress
Mai nouă Mai veche