VIDEO Dosar penal după ce un bătrân a fost filmat smulgând penele unui porumbel viu, în centrul Sucevei

Joi, 14 mai 2020, lucrătorii Poliţiei Municipiului Suceava s-au sesizat din oficiu cu privire la conţinutul materialului de presă publicat online, de Ziar de Suceava, la data de 13.05.2020, cu titlul „Pe timp de carantină un bătrân a ieşit la vânătoare de porumbei. Acesta a jumulit înaripata de vie plimbându-se prin Suceava”.

Analizând conţinutul video publicat în mediul online, rezultă că o persoană în vârstă, de sex masculin este filmată în timp ce se află la colţul unui bloc, unde smulgea penele unui porumbel viu ce se află în mâna sa, deasupra a două coşuri de gunoi.

Fiind întrebat de persoana care filmează, de ce nu-i dă drumul porumbelului, bătrânul a răspuns că „nu are de ce să-i dea drumul acestuia”, îndepărtându-se de bloc şi a continuat deplasarea pe o alee.
Având în vedere postarea existentă pe rețeaua de socializare, s-a procedat la identificarea locului unde a fost schingiuit acel porumbel, respectiv în fața ușii de la casa scării de la intrarea în clădirea situată în mun. Suceava, str. Ana Ipătescu, nr. 4, ocazie cu care s-a efectuat și cercetarea locului faptei.

În urma investigațiilor efectuate și a declarației martorului ocular din data de 13.05.2020 care l-a filmat pe bătrân, a fost identificată persoana în cauză ca fiind Constantin M., de 86 ani, localnic.
La adresa în cauză a fost identificată soția făptuitorului, care a declarat verbal faptul că soțul ei nu se află la domiciliu, fiind plecat din localitate la un nepot. Aceasta a comunicat faptul că în data de 13.05.2020, soțul său a venit la domiciliu cu un porumbel în mână, iar la vederea acestuia soția i-a solicitat să-l elibereze, lucru pe care acesta l-a și făcut.

De asemenea, femeia a precizat faptul că soțul ei suferă de mai multe afecțiuni medicale, printre care demență fără precizare (presenilă, senilă), sens în care a pus la dispoziția organelor de poliție mai multe acte medicale.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 25, alin. 1, lit. e, din Leg. 205/2004, privind Protecţia Animalelor.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.