Buletin de presă, 8 iunie 2020 - IPJ Suceava

IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști 

La 07.06.2020, ora 09.40, un tânăr de 22 de ani, din orașul Vicovu de Sus, în timp ce conducea autoturismul pe str. Principală, din com. Putna, a fost surprins de apariția pe partea carosabilă a doi pietoni respectiv a unei femei de 73 ani și a unei minore de 12 ani, ambele localnice, care s-au angajat în traversarea străzii prin loc nepermis și fără a se asigura corespunzător, situație în care cele două au fost acroșate cu partea din față a autoturismului.
În urma impactului a rezultat decesul femeii de 73 de ani și vătămarea corporală ușoară a minorei.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.


La 07.06.2020, în jurul orei 15.08, un bărbat 27 ani, din municipiul Botoșani, în timp ce conducea motociclul dinspre Suceava spre Vatra Dornei, ajuns pe raza mun. Câmpulung Moldovenesc, la intersecţia străzii Mihai Eminescu cu Str.Dimitrie Cantemir, într-o curbă la stânga s-a pus în mişcare de la semaforul din intersecţie, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, căzând de pe acesta.
Motociclul a căzut peste piciorul drept al susnumitului provocându-i vătămări corporale ușoare, motiv pentru care la faţa locului s-a deplasat un echipaj SAJ, care l-a transportat la Spitalul mun. Câmpulung Moldovenesc.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care i s-a  recoltat  mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei.


 La 07.06.2020, în jurul orei 16.50, un bărbat de 58 de ani, din orașul Frasini, în timp ce conducea imprudent bicicleta pe D.N.17, în afara localității Gura Humorului, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a efectuat virajul la dreapta pentru a pătrunde în incinta unei stații de carburant, moment în care s-a dezechilibrat, lovind cu roata față în rigola de scurgere a apelor pluviale, căzând pe carosabil. 
În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală abiciclistului care a fost transportat la Spitalul orăşenesc Gura Humorului. 
Biciclistul a fost testat cu aparatul etilotest marca, rezultatul fiind de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, celui în cauză recoltându-i-se mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.


La 07.06.2020, ora 19.00, o femeie de 28 ani, din comuna Baia, în timp ce conducea autoturismul pe str. Hangiului, din satul Baia, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu un cap de pod, ricoșând și acroșând-o ușor și pe o minoră de 13 ani, localnică, care se afla în zona podului, în calitate de pieton.
Din accident a rezultat vătămarea corporală ușoară a minorei, care a fost transportată cu ambulanța la Spitalul mun. Fălticeni.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei la Spitalul mun. Fălticeni.



Dosare penale la regimul rutier

La 07.06.2020, în jurul orei 16.00, polițiștii din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare pe raza localității Șerbăuți, au constatat faptul că șoferul  autoturismului care circula în fața autospecialei de poliție, pe sensul de mers Călinești - Șerbăuți, pe D.C. 55, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în gardul imobilului din localitate.
În urma incidentului rutier nu au rezultat victime și nici nu erau alți pasageri, conducătorul auto fiind singur în mașină, ci doar pagube materiale, autoturismul fiind avariat, iar la volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 41 ani, domiciliat în mun. Suceava.
Deoarece persoana în cauză emana halenă alcoolică și era incoerentă în vorbire i s-a solicitat să fie testată cu aparatul etilotest în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei în aerul expirat, Rebciuc Ionel,  fiind de acord cu solicitarea organelor de poliție, însă nu a putut sufla în mod constant în aparatul etilotest, fapt pentru care a fost condus la Spitalul orașului Siret, pentru determinarea concentrației alcoolice din sânge.  
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.


La 07.06.2020, ora 20.41, polițiștii Poliției orașului Salcea au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112, despre producerea unui accident rutier soldat cu pagube materiale în care a fost implicat un autoturism pe D.J. 208B, pe raza com. Siminicea.
Cu ocazia deplasării la fața locului a fost identificat proprietarul autoturismului în persoana lui unui bărbat de 41 ani, din municipiul Suceava. 
Acesta a declarat că autoturismul a fost condus de prietenul său, de 42 ani, localnic, care a plecat de la fața locului.
Autoturismul a fost identificat pe D.J. 208B, în centrul loc. Siminicea, jud. Suceava, orientat cu fața pe direcția Siminicea-Dumbrăveni și prezenta avarii în partea din față în urma coliziunii cu un parapet metalic de pe marginea părții carosabile. 
Ulterior a fost depistat și bărbatul de 42 de ani, care se afla la domiciliu și care a declarat că într-adevăr a fost în autoturism la momentul producerii accidentului rutier împreună cu nepotul său, însă amândoi în calitate de pasageri.
Având în vedere declarațiile contradictorii ale celor în cauză și întrucât ambii emanau halenă alcoolică aceștia au fost testați cu aparatul etilotest rezultând o alcoolemie la bărbatul de 41 de ani de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat și la bărbatul de 42 de ani o alcoolemie de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care au fost conduși la Secţia UPU a Spitalului Judeţean Suceava pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. 
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul  săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. 
Mai nouă Mai veche