Cod Roșu Hidrologic pe afluenții de stânga ai râului Suceava dintre Țibeni și Ițcani. Pâraiele Horaiț și Hătnuța, cele mai periculoase

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare hidrologică Cod Roșu valabilă duminică, 21 iunie, între orele 17.40 - 24.00, pentru afluenţii de stânga ai râului Suceava aferenţi sectorului aval S.H. Ţibeni - amonte S.H. Iţcani. 

Conform INGHA, „ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Suceava – afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval S.H. Ţibeni- amonte S.H. Iţcani, județul Suceava.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Horaiţ şi Hătnuţa.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice”

Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu "Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundaţii, secetă hidrologică precum şi incidente/accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă şi poluări marine în zona costieră."


Niciun comentariu

Un produs Blogger.