De frica spitalului, mămicile din Suceava au înroșit linia de asistență medicală gratuită Peditel



  • Numărul apelurilor la Peditel a explodat în starea de urgenţă
  • Serviciul oferă asistenţă pediatrică gratuită părinţilor
  • Cele mai multe apeluri au venit din Suceava şi din Bucureşti

Nicoleta are două fetiţe şi a sunat de nenumărate ori la peditel, un serviciu creat de un ONG care oferă asistenţă medicală gratuită. De fiecare dată când a sunat, medicii au ajutat-o şi nu a ajuns la spital.

„Şi de zece ori pe zi am sunat cu febră trecut de 40 şi m-a liniştit că nu trebuie să ajung în UPU, să nu îmi fac nicio grijă. La tratamentul care mi s-a dat, a funcţionat aşa cum mi s-a spus”, a declarat Nicoleta Cristea.

„Cele mai multe apeluri le primim din zonele unde au fost înregistrate un număr mai mare de cazuri cu coronavirus, adică Suceava şi Bucureşti”, a declarat Monica Pintican, medic pediatru.

„Aici telefoanele sună încontinuu. Dacă anul trecut erau în medie 180 de apeluri pe zi, în această perioadă numărul lor a crescut considerabil până la 250. De la începutul anului şi până acum peste 30.000 de părinţi au sunat să ceară ajutorul medicilor.”, transmite Raisa Humeniuc, corespondent Mediafax.

„A crescut numărul de apeluri şi în speţă şi numărul de medici care asigură permaneţa la peditel, aşa că noi avem nevoie de ajutor. Cum poţi să ajuţi? Donează 2 euro pe lună la 8845 cu mesajul DOCTOR şi ajuţi ca un copil să aibă asistenţă medicală pediatrică gratuită non-stop”, spune Cristina Grigore, coordonator serviciu Peditel.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.